24. 12. 2019 - 21:24
DANI OLMO SE OPROSTIO OD DINAMA Ovo će biti najskuplji...
907
Shares
DANI OLMO SE OPROSTIO OD DINAMA Ovo će biti najskuplji transfer u historiji hrvatskog fudbala

ŠPANAC PROGOVORIO

DANI OLMO SE OPROSTIO OD DINAMA Ovo će biti najskuplji transfer u historiji hrvatskog fudbala

24. 12. 2019 - 21:24
0
Shares

Dani napustit će Dinamo u januaru. 

Španski reprezentativac je u razgovoru za Jugones otkrio da želi otići te da je spreman za novi korak u karijeri.

Nekoliko evropskih klubova interesiralo se za Dinamovog dragulja. Transfer se trebao dogoditi ljetos, ali nije bilo prave ponude.

"Ljetos je bilo idealno vrijeme za sljedeći korak. Na kraju se nije dogodilo i rekao sam već da sam bio podjednako sretan i tužan. Sretan jer sam igrao Ligu prvaka s Dinamom, ali moj ciklus je u Hrvatskoj sada završio. Želim napraviti novi korak u karijeri i nastaviti se razvijati", kazao je Olmo za Jugones.

Olmo je objasnio da neće biti jednostavno napustiti Dinamo.

"Dinamo sa mnom želi napraviti najskuplji transfer u historiji hrvatskog fudbala. Ne znam je li koja ponuda već stigla", dodao je.

Olmo ne zna, ali madridski AS doznaje da je najveći favorit za njegovo dovođenje Atletico Madrid. Diego Simeone je uvjeren da Dinamov veznjak odgovara tipu igrača kakvog traži već neko vrijeme. Nije samo stvar u njegovom talentu nego i u zrelosti i tome što je sve već dosad pokazao. 

Madridski klub želio je Dinamovog napadača dovesti još ljetos, ali tada se posao nije finalizirao jer Vitolo nije htio otići iz Atletica. No klub je ostao u kontaktu s Olmovim predstavnicima te je nekoliko puta slao skaute u Zagreb kako bi ga gledali. AS je uvjeren da Atletico misli ozbiljno u namjeri da ga dovede već u januaru.

Ako se ovaj transfer ostvari i Atletico kupi Olma za minimalno 30 miliona eura, Španac će srušiti rekord HNL-a koji drži Marko Pjaca s transferom iz Dinama u Juventus za 23 miliona eura, prenio je Index.hr.

Učitaj još novosti