23. 12. 2019 - 10:19
TRANSFER GURU OBJAVIO Sve je dogovoreno, imamo spektaularan...
907
Shares
TRANSFER GURU OBJAVIO Sve je dogovoreno, imamo spektaularan posao: Sjajni napadač stiže u Madrid, potpisao je na tri godine, uvjeti su FENOMENALNI

CAVANI ĆE POJAČATI ATLETICO

TRANSFER GURU OBJAVIO Sve je dogovoreno, imamo spektaularan posao: Sjajni napadač stiže u Madrid, potpisao je na tri godine, uvjeti su FENOMENALNI

Sport.ba
23. 12. 2019 - 10:19
0
Shares

Nevjerovatna vijest dolazi nam od dobro upućenog talijanskog novinara Giaanluce Di Marzija.

Prema njegovim informacijama, urugvajski napadač Edinson Cavani dogovorio je transfer u redove madridskog Atletica. Dosadašnji golgeter Paris Saint-Germaina potpisat će ugovor na tri godine.

cavani

Pomalo je ovo neočekivan potez nogometaša koji će na Valentinovo napuniti 33 godine. Iako u njemu sigurno još ima baruta za jednu od najjačih liga svijeta, očekivalo se kako će on svoje talente odnijeti na neko nogometno egzotičnije mjesto. Imao je ponude MLS klubova, LA Galaxya i Inter Miamija, a spominjali su se u lukrativni ugovori u Kini.

Ipak, ako je vjerovati dobro obaviještenom Di Marziju, nogometaš koji je ime dobio po poznatom izumitelju Thomasu Edisonu, nastavit će igrati na najvišoj razini. Tri godine ugovora znače da mu trener Rojiblancosa Diego Simeone itekako vjeruje, a pretpostavlja se kako ovo znači definitivan odlazak iz kluba Diega Coste.

simeone529738020171206173430

Cavani je karijeru započeo u Danubiju iz Montevidea, a prvi europski klub za koji je nastupio bio je Palermo. Tamo se i probio na veliku scenu te ga je 2010. godine doveo Napoli, prvo na posudbu, a potom i uz konačan otkup.

cavani

Na San Paolu je postao ljubimac navijača u vrlo kratko vrijeme, da bi nakon tri sezone pod Vezuvom preselio u PSG gdje mu je i najplodnije razdoblje karijere. Osim talijanskog kupa i urugvajskog prvenstva, sve ostale momčadske klupske trofeje osvojio je s Parižanima - pet titula prvaka Francuske i četiri kupa, a tu je i Copa America s reprezentacijom Urugvaja 2011. godine.

Učitaj još novosti