23. 12. 2019 - 10:08
SAD JE DEFINITIVNO GOTOVO Bayern dogovorio prvo pojačanje za...
907
Shares
SAD JE DEFINITIVNO GOTOVO Bayern dogovorio prvo pojačanje za ljeto i unio nemir u svlačionicu!

STIŽE MLADI GOLMAN NUBEL

SAD JE DEFINITIVNO GOTOVO Bayern dogovorio prvo pojačanje za ljeto i unio nemir u svlačionicu!

23. 12. 2019 - 10:08
0
Shares

Bayern Munchen minule je nedjelje službeno objavio kako će trenersku palicu do kraja sezone obavljati Hans-Dieter Flick. Pomoćnik Nike Kovača tako će postati njegovim nešto trajnijim nasljednikom nego što se očekivalo 'na prvu loptu'. Hansi Flick je zadovoljio upravu igrom i rezultatima, s obzirom na cjelokupnu situaciju, a i igrači su jako zadovoljni njegovim angažmanom, odnosom i shvaćanjem nogometa.

Sve u svemu, može se reći da je to dobra vijest za navijače bavarskog ponosa jer ovako uprava ne želi brzati s odlukama i ponovno dovesti neko rješenje koje bi bilo 'na pola puta'.

Međutim, nije to jedina dobra vijest za Rekordmeister. Naime, ove nedjelje također, Bild je objavio kako je aktuelni prvak Njemačke dogovorio dolazak svog prvog ljetnog pojačanja. Riječ je o Alexanderu Nübelu, mladom njemačkom golmanu koji je već odavno proglašen nasljednikom Manuela Neuera.

neuer-propusta

To ni ne čudi jer su ta dva golmana konstitucijom vrlo slični s jednako izraženim karakteristikama, obojica su karijeru počeli u Schalkeu – iz kojega će prijeći Bayern – a Nübel je bio sjajan na Euru u uzrastu do 21 godine gdje je vodio mladi Elf do finala (izgubili od Španije).

'Rudari' su službeno objavili kako će 23-godišnji golman na ljeto napustiti klub kada mu istekne aktualni ugovor, a to je Bayern samo čekao i odmah zakapario njegove usluge na narednih pet godina, počevši od kraja aktuelne sezone.

„Nakon svih pregovora koje smo imali s Alexanderom Nübelom i njegovim savjetnikom u posljednjih nekoliko mjeseci, nismo iznenađeni njegovom odlukom i naravno da je poštujemo. Ipak, mi ne moramo u potpunosti razumijeti njegovu odluku. U posljednjih nekoliko mjeseci jasno smo pokazali Alexu što bi nam on značio i kakvu ulogu bi imao kod nas kao prvi golman i kapiten te kao vođa mlade i talentovane ekipe. Ipak, siguran sam da će dati sve od sebe za ovaj klub do kraja svog ugovora“, rekao je sportski direktor Schalkea, Jochen Schneider.

neuer2

Plan kluba iz Munchena je da u prvim sezonama Nübel bude zamjena Neueru, ali će u konsultaciji i saradnji s legendom Njemačke i Bavaraca mladi čuvar mreže iz Gelsenkirchena dobivati određenu minutažu. 'Jedinicu' će Nübel dobiti na ljeto 2023. godine kada Neueru istekne ugovor i kada napusti stative Bayerna.

Međutim, to su idealizirani planovi uprave Bavaraca na čelu s Karl-Heinzom Rummeniggeom. Naime, Manuel Neuer je preko svojih neslužbenih kanala dao signal da ne planira raditi ustupke nikome, pa tako ni mladoj nadolazećoj nadi. Štoviše, Neuer bi još htio produžiti ugovor, a jednom je izjavio da ne planira propuštati niti prijateljske utakmice. U tom slučaju nije isključena ni opcija slanja Nübela na posudbu.

neuer1

Hoće li ovo pojačanje unijeti nemir u svlačionicu Bayerna ili će novi trener uspjeti zadovoljiti svačije apetite tek nam slijedi vidjeti.

Učitaj još novosti