05. 12. 2019 - 23:22
Svrake upisale bitna tri boda, katastrofalni VAR slomio domaćina
907
Shares
Svrake upisale bitna tri boda, katastrofalni VAR slomio domaćina

PREMIERSHIP

Svrake upisale bitna tri boda, katastrofalni VAR slomio domaćina

05. 12. 2019 - 23:22
0
Shares

Danas su na rasporedu bile posljednje dvije utakmice 15. kola engleske Premier lige, a prva je bila ona između iznenađenja sezone Sheffielda i razočaranja sezone Newcastlea. Utakmica je završila gostujućom pobjedom 0:2, a strijelci pogodaka bili su Saint-Maximin (15') i Shelvey (71').

Nakon početnog ispitivanja snaga gosti stižu do vodstva u 15. minuti. Ubačaj s desne strane uputio je Manquillo, lopta je išla na peterac gdje se najbolje snašao francuski napadač koji je prvo nadskočio svojeg čuvara, a potom i matirao nemoćnog Hendersona.

Do kraja poluvremena domaćin je preuzeo inicijativu, imali su veći posjed lopte ali do pogotka nikako nisu uspjeli doći iako su imali nekoliko zanimljivih pokušaja.

U nastavku, ista priča kao i u prvih 45 minuta. Domaćin je bio bolji, imali su dvije dobre prilike, a najbolja je bila ona Billyja Sharpa čiji odličan udarac glavom iz blizine brani danas jako raspoloženi Dubravka.

Iako su domaćini napadali, treba pohvaliti goste koji su se odlično pripremili, stali u gusti blok i u nekoliko situacija pokušali zaprijetiti iz kontranapada.

Drugi pogodak na utakmici vidjeli smo u 71. minuti, a ponovno je u glavnoj ulozi bio VAR. Branič Svraka ispucao je loptu, Carroll glavom prenio prema Shelveyju koji se s 40-ak metara sjurio sam prema Hendersonu. Ipak, odmah nakon što je Carroll osvojio duel i dostavio loptu svojem veznjaku pomoćni sudac Richard West podigao je zastavicu te je domaća obrana stala i nije ni pokušala ispratiti gostujućeg veznjaka koji se praktički prošetao do Hendersona nakon čega je i zabio pogodak.

Kada su već svi mislili kako od pogotka neće biti ništa, na scenu stupa VAR koji mijenja odluku drugog pomoćnika pa tako Newcastle od 71. minute vodi s 0:2.

Taj pogodak presjekao je domaći sastav, do kraja utakmice su nešto pokušavali, ali većih prilika nije bilo.

Ovom pobjedom Newcastle je sada došao do 11. mjesta, dok je Sheffield sada 9., a ovim porazom prekinut je niz od sedam utakmica neporaženosti današnjeg domaćina.

U sljedećem kolu Sheffield ide na gostovanje kod Norwicha, dok Newcastle na kultnom St.James Parku dočekuje Southampton.

Učitaj još novosti