05. 12. 2019 - 23:19
TOPNICI TONU SVE DUBLJE, NI NOVI TRENER NE POMAŽE Ovakvu...
907
Shares
TOPNICI TONU SVE DUBLJE, NI NOVI TRENER NE POMAŽE Ovakvu katastrofu ne pamte od daleke 1977.

PREMIERSHIP

TOPNICI TONU SVE DUBLJE, NI NOVI TRENER NE POMAŽE Ovakvu katastrofu ne pamte od daleke 1977.

05. 12. 2019 - 23:19
0
Shares

Arsenal proživljava pravu krizu. Drugu utakmicu otkako je klub privremeno preuzeo Freddie Ljungberg nakon otkaza Unaiju Emeryju klub ne zna za pobjedu.

Nakon 2:2 protiv Norwicha u gostima proteklog vikenda, Arsenal je večeras poražen od Brightona kod kuće s 1:2. Ovo je deveta utakmica bez pobjede što je najgori niz londonskog kluba od 1977. godine.

Novi dokaz da se promjenom trenera ništa nije promijenilo je poraz od momčadi koja za plaće igračima izdvaja čak tri puta manje novca od Arsenala. Brighton Grahama Pottera jedno je od ugodnijih iznenađenja ove sezone u Premiershipu, a pokazali su to i na Emiratesu. 

Za razliku od Arsenala, koji je možda i zauvijek izgubio identitet, klub s juga Engleske pod mladim engleskim stručnjakom igra smislen nogomet i ne libi se napasti ni jače od sebe. Tako su, nakon što su izdržali inicijalni pritisak domaćih, poveli u 36. minuti golom Adama Webstera. Bio je to udarac iz ugla, a stoper gostiju se najbolje snašao i pogodio za vodstvo.

Od tog trenutka Brighton je preuzeo kontrolu nad utakmicom i dominirao protiv jalovog Arsenala. Na poluvremenu su imali čak osam udaraca, od toga pet u okvir naspram Arsenalovih pet udaraca i dva u okvir. Dominirali su i posjedom lopte koji je cijelo vrijeme bio na strani Potterove ekipe. 

Ipak, klasnim pogotkom glavom poravnao je u 50. minuti Alexander Lacazette. Özil mu je nabacio iz kornera, a francuski napadač iskusno matirao Ryana za izjednačenje. Nije to sputalo goste koji su nastavili po svom i to im se isplatilo. U 80. minuti Aaron Mooy ubacio je s lijeve strane, a Maupay prekrasno glavom pogodio za novo vodstvo Brightona.

Do kraja su se gosti odbranili i sačuvali vodstvo te došli do pobjede. Vrijedi istaknuti da su utakmicu završili s 20 udaraca od čega devet u okvir Bernda Lena, dok je Arsenal ostao na 12 udaraca, od čega tek pet u okvir.

Trenera možda jesu promijenili, ali problemi su ostali stari. Puno je posla pred svakim tko preuzme ovu ekipu nakon Unaija Emeryja, a čini se da Freddie Ljungberg još nije dorastao ovako velikom izazovu. Napomenimo i da su navijači Arsenala počeli napuštati stadion u 90. minuti utakmice iako je londonskoj ekipi preostalo četiri minute za spas koliko je trajala sudijska nadoknada.

Učitaj još novosti