06. 12. 2019 - 08:28
NOĆNA MORA NEKAD SLAVNOG KLUBA Igrači slomljeni, ni ispadanje...
907
Shares
NOĆNA MORA NEKAD SLAVNOG KLUBA Igrači slomljeni, ni ispadanje nije daleko

ARSENAL U VELIKOJ KRIZI

NOĆNA MORA NEKAD SLAVNOG KLUBA Igrači slomljeni, ni ispadanje nije daleko

Sport.ba
06. 12. 2019 - 08:28
0
Shares

Arsenal je u 15. kolu Premier lige izgubio kod kuće protiv Brightona 2:1 što mu je deveta utakmica zaredom bez pobjede u svim natjecanjima.

Ni otkaz Unaiju Emeryju nije razdrmao ekipu, a koliko Arsenal igra loše, govori i sljedeći podatak. Ovo im je drugi najduži niz bez pobjede u historiji kluba. Najduži se dogodio davne 1977., kada Topnici nisu slavili u 10 utakmica zaredom, što znači da i rekord nije daleko.

Sljedeće dvije utakmice u Premier ligi također neće biti lagane. Gostuju kod West Hama u gradskom derbiju, a potom kolo kasnije dočekuju Manchester City. Rekord barem ne bi trebali srušiti jer između te dvije utakmice gostuju kod belgijskog Standarda u Europa ligi, a tamo su ipak favoriti.

"Na poluvremenu smo si rekli da ovo nije Arsenal, da moramo pokušati bolje. Bilo je teško, nije nas bilo u prvom poluvremenu, nismo naporno radili i nismo htjeli igrati. Ne možeš tako ući u utakmicu. Drugi dio smo bili bolji, ali imali smo problema s njihovim kontrama i nismo imali samopouzdanja. Dali smo im 45 minuta kod kuće. Najviše moram raditi na vraćanju samopouzdanja. To je briga za svakog trenera, kad ti ekipa nema samopouzdanja", rekao je Freddie Ljungberg, legenda kluba koja je zamijenila Emeryja na mjestu menadžera.

Prava kriza samopouzdanja zahvatila je Hectora Bellerina, koji je zvučao kao slomljen poslije meča.

"Tim je dao svoje najbolje, stvarali smo šanse, branili se dobro, ali čini se da nam je potrebno tako mnogo šansi da postignemo gol, a timovi zabijaju iz svake šanse protiv nas. Nemam riječi", rekao je Bellerin.

Nakon 15 utakmica nalaze se na tek 10. mjestu lige sa samo 19 bodova.

 

Učitaj još novosti