05. 12. 2019 - 16:00
ŽELE PONOVO NA VRH Chelsea spreman na rekordni transfer kako...
907
Shares
ŽELE PONOVO NA VRH Chelsea spreman na rekordni transfer kako bi preoteo velikog talenta: Ima i jedan adut koji drugi nemaju

SACHO NA METI I PLAVACA

ŽELE PONOVO NA VRH Chelsea spreman na rekordni transfer kako bi preoteo velikog talenta: Ima i jedan adut koji drugi nemaju

Sport.ba
05. 12. 2019 - 16:00
0
Shares

Veliki engleski talent Jadon Sancho nalazi se na meti brojnih evropskih klubova, a posljednji u nizu koji bi ga volio dovesti u svoje redove jest Chelsea.

Klub sa Stamford Bridgea trenutno čeka odluku na žalbu koju je uputio Sportskom arbitražnom sudu zbog zabrane transfera, koja bi trebala stići svakog dana. No to ne sprječava klub da planira potencijalna pojačanja.

Chelsea je navodno spreman probiti rekordni iznos od 80 miliona eura, koliko je platio za golmana Kepu Arrizabalagu, ali se nada da u tom slučaju može pomoći Sanchovo blisko prijateljstvo s nekim od njihovih igrača, uključujući Tammyja Abrahama i Calluma Hudsona-Odoija, kao i činjenica da je on iz Londona.

61780107-tammy-abraham-afp

Sancho je već izjavio kako je spreman napustiti Njemačku, iako Bild tvrdi da je tako nešto malo vjerovatno u zimskom prijelaznom roku.

Tinejdžer se smatra ključnim igračem za Borussijine aspiracije u prvenstvu, dosad je skupio pet golova i sedam asistencija u 11 ovosezonskih nastupa u Bundesligi. Stoga je i klupska hijerarhija bila blaga prema njemu kad je zakasnio na sastanak momčadi uoči utakmice s Barcelonom.

jadonsancho-cropped-dhf98zz2nmm211om1gd3o6ct2

Vjeruje se da će Borussia za Sancha tražiti veći iznos od onog koji je barcelona platila za Ousmanea Dembelea, a to znači da će trebati platiti više od 105 miliona eura, piše Gol.hr. No osim Chelseaja, zanimanje za velikog engleskog talenta pokazali su i Liverpool i Manchester United.

skysports-jadon-sancho-borussia-4472300

United je navodno spreman izdvojiti oko 140 miliona eura za njegove usluge, ali njihov slab učinak u prvenstvu mogao bi otežati Sanchovo dovođenje, što nije slučaj s Liverpoolom.

Učitaj još novosti