01. 12. 2019 - 07:45
NIŠTA OD OLD TRAFFORDA Mario Mandžukić donio veliku odluku:...
907
Shares
NIŠTA OD OLD TRAFFORDA Mario Mandžukić donio veliku odluku: Napušta Juve u januaru, pojačat će ovog velikana

MOGAO BI POJAČATI MILAN

NIŠTA OD OLD TRAFFORDA Mario Mandžukić donio veliku odluku: Napušta Juve u januaru, pojačat će ovog velikana

Sport.ba
01. 12. 2019 - 07:45
0
Shares

Kako su izvijestili talijanski mediji, napadač Juventusa Mario Mandžukić bit će glavna meta AC Milana u zimskom prelaznom roku ukoliko talijanski velikan ne uspije dovesti Zlatana Ibrahimovića, dok je Manchester United navodno u potpunosti odustao od hrvatskog napadača.

ibrahimovic

Rossoneri se već neko vrijeme povezuju s dovođenjem Ibre, a njegov ugovor s LA Galaxyjem ističe krajem sljedećeg mjeseca, nakon čega će se po svemu sudeći ponovo vratiti u Evropu.

Tuttosport piše kako Šveđanin zahtijeva više novca nego što je Milan spreman ponuditi, što bi ih moglo natjerati da ipak pokušaju dovesti Mandžu. Bivši hrvatski reprezentativac već odavno nije u planovima novog trenera Juventusa Maurizija Sarrija, nije imao niti jedan nastup ove sezone, dok je također izostavljen i s liste igrača pozvanih za Ligu prvaka.

mandzukic

Ove novine su također izvijestile kako Juve za njega traži 12 miliona eura, ali ova cifra bi se mogla smanjiti ukoliko odustane od odštete, s obzirom da mu još nije istekao ugovor s klubom. Pored toga, od njegovog dovođenja je navodno odustao Manchester United, iako se dosta pisalo o njegovom odlasku na Old Trafford u zimskom prelaznom roku. Otkako je stigao u Juve iz Atletico Madrida 2015. godine, on je na ukupno 162 nastupa u svim takmičenjima postigao 44 gola, te osvojio mnoštvo titula.

mandzukic-getty333

(Sport.ba)

Učitaj još novosti