29. 11. 2019 - 14:25
ZABIO 31 GOL, DONIO TITULU, ALI U INTERU GA NE ŽELE: "Ma...
907
Shares
ZABIO 31 GOL, DONIO TITULU, ALI U INTERU GA NE ŽELE:

GABRIEL BARBOSA

ZABIO 31 GOL, DONIO TITULU, ALI U INTERU GA NE ŽELE: "Ma prodat ćemo ga"

Sport.ba
29. 11. 2019 - 14:25
0
Shares

Gabriel Barbosa, poznat i kao Gabigol, trenutno je najpopularniji brazilski fudbaler nakon što je Flamengu sa dva pogotka donio trijumf u finalu Copa Libertadores protiv River Platea.

"Zvali su ga Gabigol, ali smo ga u Interu zvali Gabi-no-gol", rekao je bivši Interov trener Frank de Boer. 

U Inter je stigao 2016. godine iz Santosa kao velika brazilska nada. Milanski klub platio ga je 20 miliona eura uz devet i pol miliona eura bonusa, a on je u svega devet nastupa dao jedan gol.

Poslan je sljedeće sezone na kaljenje u Benficu, gdje je odigrao tek jednu utakmicu, nakon čega je uslijedio povratak u Brazil. Prvo je u svom Santosu oživio karijeru s 18 golova u 35 nastupa, a potom je uslijedila eksplozija u Flamengu, gdje je zabio 31 gol u 38 nastupa.

Iako ima ugovor s Interom, u Milanu ga ne žele. Što i ne čudi kada u napadu imaju Romelua Lukakua i Lautara Martineza. Planiraju ga prodati i novac uložiti u dovođenje drugog napadača.

"Njegova posudba traje do decembra. Tada ćemo pažljivo procijeniti što i kako dalje. On kao igrač može sigurno još napredovati, ali vjerojatno neće biti dio našeg projekta. Ima puno ponuda i u dogovoru s njim odabrat ćemo ono što je najbolje za obje strane", rekao je sportski direktor kluba Giuseppe Marotta.

Učitaj još novosti