29. 11. 2019 - 14:00
AMAR OSIM PRED DERBI "Nije Sarajevo nešto posebno bolje od...
907
Shares
AMAR OSIM PRED DERBI

PRESS KONFERENCIJA

AMAR OSIM PRED DERBI "Nije Sarajevo nešto posebno bolje od povratka igrača"

Sport.ba (foto: fkzeljeznicar.ba)
29. 11. 2019 - 14:00
0
Shares

Uoči velikog gradskog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar danas je na Grbavici održana press konferencija.

Trener "plavih" Amar Osim naglasio je da ima dosta faktora koji mogu utjecati na konačni ishod meča.

"Sigurno da bi bila komotnija situacija da smo bodovno izjednačeni. Nije ugodno, ali dobro. Sami smo sebe doveli u ovu situaciju. Ne treba obraćati puno na to pažnju, već pokušati biti na optimalnom nivou. Protiv ekipe koja je prva ne biti u dobrom izdanju ne može donijeti dobro. Snaga Sarajeva je u 7-8 pobjeda kod kuće. Ali, imamo i mi snagu. Bili smo prvi do ovog kola. Nismo loši. Naša snaga je u kvalitetu naše ekipe. Onaj ko bude bliži svom normalnom nivou, bit će bliži pobjedi. Ima dosta faktora koji mogu uticati na ishod utakmice”, kazao je Osim i dodao da Sarajevo ovaj derbi dočekuje u drugačijem sastavu u odnosu na prethodni.

“Svi igrači su im se vratili, osim Pidre, koji je moja simpatija, mislim igrački. Nisu oni nešto posebno bolji od povratka igrača. Svi su mislili kada se ti igrači vrate, da će igrati ko prošle sezone, ali to nije slučaj”.

Dotakao se Osim i Željinih partija nakon reprezentativne pauze.

“Nakon prve pauze osvojili smo bod protiv Veleža, druga pauza i prvo poluvrijeme protiv Mladosti veze nismo imali. Onda treća pauza protiv Širokog. Igrali smo najbolje, ali smo na kraju izgubili. Prije prvog ovosezonskog derbija sam rekao da mi je bitno da igramo dobro. Bilo mi je bitno da pokažemo protiv najboljeg protivnika gdje smo. Sada nismo loši nakon 17 kola. Neloši smo. Sada znamo gdje smo. I ovaj put bi mi, iskreno, manje značila dobra igra, jer znamo gdje smo."

Učitaj još novosti