26. 11. 2019 - 06:49
JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH IGRAČA SVIJETA PRAVI TRANSFER VEĆ U...
907
Shares
JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH IGRAČA SVIJETA PRAVI TRANSFER VEĆ U JANUARU Sancho je odabrao novi klub, ovdje ga nismo očekivali: S njima ide po Ligu prvaka!

POJAČAT ĆE JUVENTUS?!

JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH IGRAČA SVIJETA PRAVI TRANSFER VEĆ U JANUARU Sancho je odabrao novi klub, ovdje ga nismo očekivali: S njima ide po Ligu prvaka!

Sport.ba
26. 11. 2019 - 06:49
0
Shares

Borussia Dortmund proteklog petka doživjela je pravu blamažu na svom terenu protiv slabašnog Paderborna. 'Žuto-crni' su gubili 3-0 na poluvremenu, a okidač za dolazak do boda bio je mladi Jadon Sancho koji je postigao prvi gol i asistirao Marcu Reusu u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3-3.

Međutim, čini se da je pukla ljubav između fantastičnog engleskog krilnog igrača i njegovog aktualnog kluba. Kako prenosi ugledni The Athletic, 19-godišnjui reprezentativac Gordog Albiona osjeća se „poniženo i žrtvovano“ u klubu i smatra da se samo on kriv za loše rezultate momčadi sa Signal Iduna Parka.

skysports-jadon-sancho-borussia-4472300Moglo se to vidjeti prvenstveno u riječima sportskog direktora Michaela Zorca i trenera Luciena Favrea, koji su ga javno kritizirali, a najgore je bilo prije dvije sedmice kada ga je trener izvadio iz igre u 36. minuti u Der Klassikeru protiv Bayerna.

Najskuplji tinejdžer svijeta, trenutno procijenjen prema Transfermarktu na 100 miliona eura, sigurno napušta klub po završetku ove sezone. Moguće je čak da digne sidro već na zimu, iako su sam igrač i njegovi savjetnici poznati da ne brzaju s odlukama kada je nogometaševa budućnost u pitanju.

Potvrdili su to i 2017. godine kada je Jadon na iznenađenje svih napustio City da bi otišao u Bundesligu u transferu vrijednom deset miliona funti.

guardiola-sancho

Prema navodima gore spomenutog izvora, četiri europska velikana su u borbi za njegovim potpisom. Među ta četiri velikana nisu ni njegov bivši klub Manchester City, kao ni Chelsea – klub za koji je navijao kao dijete.

Ta četiri kluba Barcelona i Real Madrid iz Primere te Liverpool i Manchester United iz Premiershipa.

sanchooo

Međutim, najnovija vijest koja nam stiže jeste ta da zapravo mladi Englez želi već u januaru pojačati Juventus. Tako barem tvrdi Calciomercato, a navodno Jadon samo čeka početak zimskog prelaznog roka kako bi obukao crno-bijeli dres velikana iz Torina.

Engleski reprezentativac jedan je od najboljih mladih fudbalera svijeta, a privlači pažnju brojnih evropskih velikana, a njegov odlazak je izvjestan jer se Sancho osjeća poniženo zbog velikog broja kazni koje je dobio za kratak vremenski period.

Podsjetimo, prvo je finansijski kažnjen zbog prekasnog povratka u klub s reprezentativne pauze, onda je od njega zatraženo da trenira sam na kiši, a kasnije je zamijenjen u prvom poluvremenu tokom derbija protiv Bayerna.

union-berlin-sancho

Sancho je bio u impresivnoj formi za Borusiju ove sezone u kojoj je postigao pet golova i upisao devet asistencija u samo 17 utakmica u svim takmičenjima.

Međutim, nešto je opasno puklo između njega i Dortmunda, a ako je vjerovati Italijanima, vrlo je blizu prelasku u Seriju A.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti