25. 11. 2019 - 11:13
Izuzetno atraktivna Zvezdina atletičarka privlači pažnju...
907
Shares
Izuzetno atraktivna Zvezdina atletičarka privlači pažnju svakim korakom: Komplimenti mi prijaju...

DAJANA PETKOVIĆ

Izuzetno atraktivna Zvezdina atletičarka privlači pažnju svakim korakom: Komplimenti mi prijaju...

25. 11. 2019 - 11:13
0
Shares

Dajana Petković, atletičarka je u AK Crvena zvezda. Rođena je 1995. godine u Beogradu, a pored atletike, studira srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u glavnom gradu Srbije. Od malena se vidno isticala u trčanju i bila je veoma talentirana pa onda i nije bilo dileme zašto je odabarala kraljicu sportova.

- Cilj mi je da dostignem učešća na što većim i jačim takmičenjima i svim snagama radim na tome. Najvažnije je da postignem svoj realni maksimum, da vidim gdje mi je granica i da se borim do samog kraja - kaže Petković.

dajana

Smatra da se ne može živjeti od bavljena atletikom.

- Nažalost, ne može! Veoma je teško baviti se ovim sportom, a bez većih ulaganja vrlo su male šanse da će biti i većih rezultata. Kada neko već napravi malo bolji, veći uspjeh otvore se neka vrata i počnu ulaganja u pojedinca, ali pitanje je kako sam doći do toga. Mnogo je talenata propalo zbog toga - mišljenja je mlada zvijezda srbijanske atletike.

Ne krije ljubav prema Crvenoj Zvezdi.

dajana1

.

dajana11

- Zvezda je moja velika strast i ljubav i mislim da se ta vatra nikada neće ugasiti. Crveno-bijele boje su one koje osjećam - naglašava sagovornica Avaza.

Svojim izgledom prvilači pažnju mnogih muškaraca.

dajana3

- Komplimenti mi prijaju, jer svakome godi kada biva pohvaljen za nešto. S lošim komentarima se rijetko susrećem, hvala Bogu. Kritike uvijek prihvatam i cijenim, a od nepristojnog komentara se baš grozim - ističe zanosna i talentirana atletičarka.

Govorila je za Avaz i o svom ljubavnom životu i romantici na stazi.

dajana4

- Imam partnera, a kod njega me je privukao integritet, džentlmenstvo, dobrota, odanost i to što u njemu imam svog zaštitnika. Često me bodri na takmičenjima i treninzima, nosi mi torbu i sačeka s ružom nakon treninga - otkriva jedna od najatraktivnijih sportistkinja iz Srbije.

Otkrila je i tajnu vitke linije.

dajana5

- Mnogo aktivnosti i zdrava izbalansirana ishrana, na kojoj bismo trebali potencirati prije svega zbog cjelokupnog zdravlja, ne samo vitke linije - riječi su ove atraktivne Beograđanke. 

Razmišlja baviti se i modelingom, za koji ima sve predispozicije.

dajana6

.

dajana7

- Voljela bih spojiti modeling i sport, najljepše i najprirodnije se osjećam kada pravim sportske fotografije. Volim biti sređena i da se fotografiram tako, ali mislim da je ono prvo dobitna kombinacija. Vidjet ćemo šta će i kako biti, ali to mi svakako jako prija - dodaje prelijepa Dajana.

Komentirala je i osvojeno srebro Amela Tuke u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se nedavno održalo u Dohi.

dajana8

.

dajana9

- S Amelom sam u super odnosima. Srce mi je puno kada neko iz naše okoline dostigne toliki uspjeh. Pokazao je da ništa nije nemoguće i koliku posvećenost i požrtvovanost mogu nagradu donijeti. Želim mu još više sreće u daljem radu - ističe Zvezdina seksi atletičarka.

Sarajevo još uvijek nije imala priliku posjetiti, ali se nada skorom dolasku u glavni grad Bosne i Hercegovine.

dajana10

- Nisam još uvijek imala prilike, nažalost. Ali, naravno da ću biti redovan gost na sarajevskim takmičenjima i veoma se radujem tome. Jedva čekam da osvojim neku medalju i da je proslavim uz kafu na Baščaršiji - zaključuje Dajana Petković, koja nakon karijere planira osnovati porodicu i ostati u sportu kao fitnes trener jer se u tome u potpunosti pronalazi. 

Učitaj još novosti