20. 11. 2019 - 21:49
"Imamo tim za plasman na Evropsko prvenstvo!"
907
Shares

HODŽIĆ GOVORIO ZA DNEVNI AVAZ

"Imamo tim za plasman na Evropsko prvenstvo!"

20. 11. 2019 - 21:49
0
Shares

Armin Hodžić, napadač mađarskog VIDI Mola, u posljednjoj kvalifikcionoj utakmici za Euro 2020. iskoristio je na najbolji način ukazano povjerenje te sa dva postignuta gola trasirao put našem državnom timu do pobjede u Vaduzu (3:0).

- Imali smo inicijativu od početka utakmice, samo je bilo pitanje vremena kad ćemo postići gol te tako rezultat i utakmicu usmjeriti u željenom pravcu. Nažalost, u prvom poluvremenu nismo iskoristili nekoliko prilika, ali eto, kad se otvorilo, sve je išlo kako treba. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu - rekao je Hodžić u razgovoru za „Dnevni avaz“.

 I njemu je jasno da cilj nije ostvaren.

- Nažalost, neke nam se stvari nisu poklopile, od povreda i forme do svega ostalog. Nismo imali ni sreće. Najvažnije je, međutim, da smo sada svi zdravi i da se već sada možemo pripremati za mart i dodatne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kad ćemo svima pokazati koliko smo jaki – naglašava bh. napadač.

Hodžić je veliki optimista i tvrdi da bh. tim u baražu može pokazati novo lice.

– Imamo tim za plasman na Evropsko prvenstvo. Ovaj tim je odigrao dosta dobrih utakmica, sjetite se i utakmica u Ligi nacija. Imali smo dobrih utakmica i u ovoj grupi. Imamo fantastične i igrače i selektora, kao i cijeli stručni štab tako da sam uvjeren da ćemo u baražu uspješno položiti popravni ispit. Ja sam uvijek optimista, vjerujem da ćemo spremni dočekati mart i pokazati koliko vrijedimo – naglasio je Hodžić.

– Bitno je samo da mi budemo pravi u baražu, jer možemo uspješno igrati protiv svake reprezentacije. To je sigurno. Bitno je da smo svi zdravi, spremni i fokusirani za mart. Bit će dobro, ako Bog da. Velika je prednost to što polufinale Lige nacija igramo kod kuće – kaže Hodžić.

Učitaj još novosti