20. 11. 2019 - 21:51
DAVID VILLA APSOLUTNO IZNENADIO IZBOROM 'On je trenutno...
907
Shares
DAVID VILLA APSOLUTNO IZNENADIO IZBOROM 'On je trenutno najbolji napadač na svijetu'

HARRY KANE BEZ KONKURENCIJE

DAVID VILLA APSOLUTNO IZNENADIO IZBOROM 'On je trenutno najbolji napadač na svijetu'

Sport.ba
20. 11. 2019 - 21:51
0
Shares

David Villa, najbolji strijelac u istoriji fudbalske reprezentacije Španije prema navodima britanskih medija izjavio je da je Harry Kane trenutno najbolji napadač na svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kane je u 45 nastupa za reprezentaciju Engleske postigao 32 gola, a debitovao je 2015. godine. Klasu je potvrdio u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2020 u kojem je postigao 12 golova u osam utakmica.

“On je trenutno najbolji napadač ili 'devetka' u današnjem fudbalu. Odličan je gotovo u svemu što radi i jedan je od kandidata za osvajanje 'Zlatne kopačke' na Evropskom prvenstvu 2020. godine“, kazao je Villa.

Kane je ove sezone za Totteham postigao deset golova na 15 susreta u svim takmičenjima, a trenutno je i šesti na listi najboljih strijelaca u Premier ligi Engleske.

“Ne trebate promijeniti klub da bi se motivisali. Kane je uvijek igrao za Tottenham. Znam da mu ove godine ne ide tako dobro, ali ne mogu biti u njegovim mislima i zato ne znam gdje će igrati u budućnosti. Međutim, on će sigurno biti dobar igrač gdje god da krene, jer ima talent za igranje u svim ligama“, pojasnio je Villa.

Sjajni 37-godišnji španski napadač nedavno je objavio da će na kraju sezone u Japanu otići u zasluženu igračku penziju. Trenutno igra za japanski Vissel Kobe u koji je stigao u decembru prošle godine iz New York Cityja. Tokom karijere igrao je još za Sporting Gijon, Zaragozu, Valenciju, Barcelonu, Atletico Madrid i Melbourne City. Za reprezentaciju Španije odigrao je 98 utakmica i postigao rekordnih 59 golova.

Učitaj još novosti