16. 11. 2019 - 15:36
UNITED RAZBIJA KASU Za dva pojačanja u januaru čak 220 miliona...
907
Shares
UNITED RAZBIJA KASU Za dva pojačanja u januaru čak 220 miliona eura!

NEĆE DA ČEKAJU LJETO

UNITED RAZBIJA KASU Za dva pojačanja u januaru čak 220 miliona eura!

Sport.ba
16. 11. 2019 - 15:36
0
Shares

Kako prenose engleski mediji, Manchester United će u januarskom prelaznom roku pokušati angažovati dva velika pojačanja.

Svjesni su u klubu da nema vremena za čekanje, jasno je da "đavoli" imaju brojnih problema, ali se čini da je najveći svakako realizacija.

Prodali su Romelua Lukakua i pustili Alexisa Sancheza na posudbu u Inter, jasno je i da se Čileanac neće vraćati u klub, a nisu angažovane adekvatne zamjene.

Ole Gunnar Solskjaer je po svemu sudeći to spreman promijeniti u januaru, a uprava je spremila preko 200 miliona eura za dva pojačanja.

Prva želja je supertalentovani napadač Erling Haaland, strijelac 26 golova na 18 nastupa ove sezone za RB Salzburg, koji je oduševio čitavu Evropu i trenutno je najbolji strijelac Lige prvaka sa čak sedam pogodaka.

Menadžer Uniteda je slao svog čovjeka od povjerenja da prati mladog Norvežanina, izgleda da se United sprema za akciju i da će u januaru pokušati da se dogovori sa Salzburgom. Procjenjuje se da bi Haaland mogao da košta oko 100 miliona eura.

Druga velika želja "Đavola" je Jadon Sancho. Mladi engleski reprezentativac je eksplodirao u Borussiji Dortmund, ima upisanih 18 golova i 31 asistenciju na 71 upisanom nastupu za "milionere", plaćen je nešto manje od osam miliona eura Manchester Cityju 2017. godine.

Sada ga želi i Liverpool u svojim redovima, spremili su i 140 miliona eura za njegove usluge, ali je plan da ga otkupe naredog ljeta, dok će United sa 20-ak miliona manje pokušati da ga preseli u svoje redove već ove zime.

Učitaj još novosti