13. 11. 2019 - 08:00
NAKON ŠAMARA NA ANFIELDU ŠEICI SU ODMAH REAGOVALI City će...
907
Shares
NAKON ŠAMARA NA ANFIELDU ŠEICI SU ODMAH REAGOVALI City će itekako trošiti u januaru, znaju se i želje! S NJIMA HOĆE PO LIGU PRVAKA

MIRROR OTKRIVA

NAKON ŠAMARA NA ANFIELDU ŠEICI SU ODMAH REAGOVALI City će itekako trošiti u januaru, znaju se i želje! S NJIMA HOĆE PO LIGU PRVAKA

Sport.ba
13. 11. 2019 - 08:00
0
Shares

Prošle sezone u epskoj su borbi osvojiliu naslov prvaka Engleske ispred Liverpoola, a očekivao se sličan scenarij i sada. No, Manchester City poslije 12 kola kaska golemih devet bodova za Redsima i nalaze se tek na četvrtom mjestu prvenstvene tabele. Sasvim dovoljno da se na Etihadu upali alarm, a to u pravilu znači samo jedno - novo trošenje. 

Engleski Mirror piše kako je Guardiola konačno shvatio da je potrebno dovesti određena pojačanja, konkretno pokušat će nadomjestiti trojac veterana, od kojih je jedan već bivši igrač Cityja. Vincent Kompany minulog je ljeta nakon 11 godina napustio klub, ali adekvatna zamjena nije dovedena. Veliku glavobolju katalonskom su treneru zadale ozljede Stonesa i Laportea, pa potom i Zinčenka, te se našao u problemima sa sastavljanjem zadnje linije. Ostao je na jednom zdravom braniču - Otamendiju, a tu je poziciju pokušavao zakrpati Fernandinho. 

fernandinho2

Osim Kompanyja, Guardiola će morati nadomjestiti skori odlazak Davida Silve. Za njega je već poznato da će na ljeto sljedeće godine napustiti Manchester, nakon što je 2010. stigao iz Valencije. Zamjena za njega mogao bi biti Phil Foden, najveći talent klupske škole nogometa, no Pep ne vjeruje dovoljno 19-godišnjaku koji minute dobiva na kapaljku, no kada ih i dobije, u pravilu ih koristi. Stoga je izglednije novo trošenje arapskih dolara kako bi se doveo veznjak po ukusu Guardiole. 

silva

Pored zamjena za Kompanyja i Silvu, strateg Građana želi dovesti i jednog napadača. Iako je Sergio Aguero u najboljim igračkim godinama, Guardiola bi rado zaoštrio konkurenciju u kojoj je i Gabriel Jesus. Brazilac je navodno nezadovoljan statusom u klubu, Aguero je prvi izbor i ko zna kako bi reagirao na dovođenje još jednog igrača, piše Germanijak. Već samo njih dvoje tvore brutalnu konkurenciju za centralno mjesto u napadu, ali zadnju riječ ima bivši trener Barcelone i Bayerna.

aguero

Prema navodima Mirrora, vlasnici kluba osigurat će barem 100 miliona eura kako bi Guardiola mogao u novogodišnji šoping. Novi stoper i veznjak sigurno će pojačati konkurenciju u svlačionici Cityja, a možda i još jedan napadač. Sve u svrhu hvatanja priključka za Liverpoolom, a potom i napada na Ligu prvaka. 

Učitaj još novosti