11. 11. 2019 - 11:11
Bild otkrio: Ovo su igrači koji su presudili Kovaču, sve...
907
Shares
Bild otkrio: Ovo su igrači koji su presudili Kovaču, sve zvijezda do zvijezde!

MULLER PREDVODNIK KLANA

Bild otkrio: Ovo su igrači koji su presudili Kovaču, sve zvijezda do zvijezde!

Sport.ba
11. 11. 2019 - 11:11
0
Shares

Prošlo je sedam dana otkako je Niko Kovač dobio otkaz u Bayernu, a razlozi tog čina polako izlaze na vidjelo. još dok je hrvatski strateg sjedio na klupi Bavaraca, znalo se da postoje igrači nezadovoljni statusom, a to je prvo potvrdio i Uli Hoeness. 

"Sigurno su postojale struje unutar momčadi koje su željele Kovačev odlazak. Zato je uprava reagirala", rekao je predsjednik kluba za ZDF te kasnije dodao:

"Najveći pritisak dolazio je od momčadi. Uvijek sam za komunikaciju i diskusiju, igrači mogu izražavati svoje mišljenje, ali na kraju odlučuje vodstvo kluba", kao da je ipak pokušao reći da se ipak nije radilo o puču svlačionice. 

kovac

Bild je otkrio i o kojim se imenima radilo, misleći na klan nezadovoljnih. Očekivano, predvodnik te svite je Thomas Muller, klupska legenda koja je u Kovačevom mandatu imala smanjenu minutažu. Slično su prošli i Javi Martinez te Jerome Boateng, igrači koji imaju pozamašan staž u Munchenu, ali su svoju priliku uglavnom čekali s klupe za rezervne igrače. Ovoj struji također su bili skloni i David Alaba te Thiago Alcantara, no kolo su vodili nešto iskusniji momci i njihov utjecaj presudio je bivšem selektoru Hrvatske. 

muller

Otkaz Kovaču polučio je već prve rezultate. U velikoj pobjedi protiv Borussije Dortmund, Martinez, Alaba i Muller odigrali su po 90 minuta, ali kako će se sve rasplesti u nastavku sezone tek treba vidjeti. U svlačionici Bayerna navodno postoji još jedan klan u kojem su mlađi igrači (Sule, Tolisso, Kimmich, Gnabry, Coman, Goretzka) i koji je bio za ostanak Kovača, a njima je bliži bio i Robert Lewandowski, najveća zvijezda kluba. 

lewandowski-salihamidzic

Postoje li doista dva klana u prvaku Njemačke, ostaje za vidjeti. Kako god, dio svlačionice dobio je što je htio i Uli Hoeness već je u potrazi za novim imenom na klupi. Spominju se Arsene Wenger, Jose Mourinho, Max Allegri, ali još nikakve konkretnije informacije nisu iscurile. Što se Nike Kovača tiče, zadnjih se dana dosta pisalo kako ga sljedeći angažman očekuje u Premierligi, gdje bi West Ham uskoro mogao potražiti novo ime uslijed loših rezultata koji bi mogli biti kobni po Manuela Pellegrinija. 

Učitaj još novosti