11. 11. 2019 - 10:32
Hadžibegić: Ne bojimo se rezultata u Londonu, sanjamo da...
907
Shares
Hadžibegić: Ne bojimo se rezultata u Londonu, sanjamo da budemo na tom nivou

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hadžibegić: Ne bojimo se rezultata u Londonu, sanjamo da budemo na tom nivou

Sport.ba
11. 11. 2019 - 10:32
0
Shares

Selektor reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić okupio je jučer izabranike u Trening centru FSCG uoči posljednje akcije u 2019. godini i utakmica protiv Engleske u Londonu (četvrtak) za kraj kvalifikacija za Euro 2020, a onda narednog utorka i prijateljske utakmice s Bjelorusijom u Podgorici. 

- Želimo igrati s najboljima i kada je tako, onda želimo i ostaviti najbolji mogući utisak. Opet imamo veliki broj povreda, to nas prati - rekao je Hadžibegić, koji odranije nema Stefana Savića, Stevana Jovetića, Žarka Tomaševića, Marka Bakića, Nebojše Kosovića, a sada su se listi povrijeđenih pridružili Aleksandar Šćekić, Adam Marušić, Luka Mirković.

Također, pod upitnikom je nastup i Vukana Savićevića.

- Vidjet ćemo šta će biti s njim. Ipak, to nije ništa novo i što manje pričamo o tome, lakše je - konstatira selektor Crne Gore te dodaje:

- Ne bojimo se rezultata u Londonu, sanjamo da budemo na tom nivou. Imamo respekt prema svemu što predstavlja Engleska, ali joj se moramo suprotstaviti. Ovakve utakmice uvijek su tu da se nešto nauči. Volio bih da smo kompletni, ali i to što nismo moglo bi biti  dodatna motivacija za ove koji su tu.

Englezi će protiv Crnogoraca odigrati 1000. utakmicu u historiji.

- Jedna stvar je njihova fešta i to što mi imamo sreću da budemo dio toga. Ipak, gledamo sebe, mislimo na Ligu nacija i pripremamo se za nju... Čeka nas teška utakmica u Londonu, koja je istovremeno dobar test da vidimo koliko možemo i šta možemo u ovom momentu - ističe Hadžibegić. 

Učitaj još novosti