11. 11. 2019 - 11:20
OTOK NE MOŽE SEBI DOĆI OD ČUDA Pogledajte šta na tribinama...
907
Shares
OTOK NE MOŽE SEBI DOĆI OD ČUDA Pogledajte šta na tribinama radi Mahrez dok su njegovi saigrači pogubljeni na terenu Anfielda

PREMIERSHIP

OTOK NE MOŽE SEBI DOĆI OD ČUDA Pogledajte šta na tribinama radi Mahrez dok su njegovi saigrači pogubljeni na terenu Anfielda

Sport.ba
11. 11. 2019 - 11:20
0
Shares

Redsi su u velikom derbiju ponovo očitali lekciju Guardiolinom timu i na kraju zasluženo slavili s 3:1.

guardiola2

Liverpool sada ima devet bodova više od Cityja i nalazi se na odličnom putu da konačno nakon predugih 30 godina čekanja osvoji toliko željenu titulu prvaka Engleske.

pep-guardiola-manchester-city-f365-2

Domaći su poveli već u šestoj minuti kada je sjajan gol postigao Fabinho. 2:0 na semaforu bilo je već u 13. minuti, a ovaj put Brava je savladao Mohamed Salah sjajnim trzajem glavom.

pepmahrez

Nakon toga iz Cityja su tražili penal nad Sterlingom, ali sudija se nije oglašavao. Riyad Mahrez jse nije mirio s ovom odlukom, pa je uzeo mobitel jednog od navijača koji je bio pored klupe, te je pokazao Guardiolinom pomoćniku spornu situaciju.

Inače, Građane je u nastavku dotukao Mane...

guardiola1

- Pokazali smo zbog čega smo prvaci, ponosan sam na moj tim, više nego ikada. Možemo biti ponosni kako smo igrali protiv najjačeg tima u Evropi. Ne možemo poreći koliko je Liverpool dobar, ali način kojim smo igrali, bio je dobar. Uvijek se trudi, nikada ne odustaj i zbog toga smo dvostruki uzastopni prvaci. Uvijek se bori do kraja. Čestitam Liverpoolu, postigli su tri gola, a mi jedan. Ponosan sam, malo ekipa dođe na Anfield i odigra ovako kako smo mi igrali. Počeli smo dobro, pokazali nevjerovatnu hrabrost, oni su prvaci Evrope, a na ovom stadionu je najteže igrati. Imali su dva šuta i postigli su dva gola. Nije lako reagirati na to onako kako smo mi reagirali. To nam je bilo potrebno i nadam se da ćemo nastaviti - rekao je Guardiola nakon susreta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti