02. 11. 2019 - 08:20
MA JE LI MOGUĆE DA SU TO URADILI OPET?! Juve POTPUNO BESPLATNO...
907
Shares
MA JE LI MOGUĆE DA SU TO URADILI OPET?! Juve POTPUNO BESPLATNO dovodi jednog od najvećih talenata s Otoka, stiže NOVI POGBA

STIŽE CHONG IZ UNITEDA?!

MA JE LI MOGUĆE DA SU TO URADILI OPET?! Juve POTPUNO BESPLATNO dovodi jednog od najvećih talenata s Otoka, stiže NOVI POGBA

Sport.ba
02. 11. 2019 - 08:20
0
Shares

Zaista se ne može podcijeniti koliko je dobar Juventus kada je riječ o realiziranju besplatnih transfera. Možda će ponuditi više u visini plata nego većina timova, ali nema bolje evropske momčadi kada je u pitanju ponuda plate igraču kojem istječe ugovor.

Njihov nedavni uspjeh zasnovan je na potpisivanju igrača poput Andrea Pirla, Sami Khedire, Aarona Ramseyja u besplatnim transferima, ali nisu to samo igrači koje su dovodili na taj način. Bilo ih je itekako mnogo u posljednje vrijeme.

ramsey

Oni su doveli i Paul Pogbu iz Manchester Uniteda kada se trudio probiti u prvu momčad. Postao je jedan od najpoželjnijih igrača u svjetskom nogometu, a zvuči kao da će jedan od njegovih saigrača možda dobiti istu šansu.

Prema izvještaju Daily Maila, Juventus je pratio Tahith Chonga sa ciljem da ga dovedu u svoje redove. Njegov ugovor istječe na kraju sezone, tako da bi Juve mogao početi raspravljati o uvjetima ugovora u siječnju. Ovo ostavlja Uniteda u opasnosti da izgubi cijenjenog mladog igrača u besplatnom transferu.

chong-crop

Njegova trenutna situacija je slična Pogbi prije nego što se preselio u Italiju. Već uveliko je nadmašio omladinski tim, ali se mučio da dobije šansu ili napravi bilo kakav utjecaj sa prvim timom.

Možda će mu trebati redovna minutaža kako bi izgradio samopouzdanje i prilagodio se najvišoj razini, ali situacija u Unitedu znači da si ne mogu priuštiti putnika u prvi tim u ovom trenutku.

Izvještaj nastavlja sugerirati da je United pokušao produžiti svoj ugovor, ali razgovori do sada nisu bili uspješni.

Učitaj još novosti