26. 10. 2019 - 12:26
PAKLENI PLAN LIVERPOOLA S novim sponzorom kreću po...
907
Shares
PAKLENI PLAN LIVERPOOLA S novim sponzorom kreću po najtraženijeg fudbalera planete!

DOBILI SUDSKI SPOR

PAKLENI PLAN LIVERPOOLA S novim sponzorom kreću po najtraženijeg fudbalera planete!

Sport.ba
26. 10. 2019 - 12:26
0
Shares

Aktuelni šampion Evrope Liverpool dobio je sudski spor sa kompanijom "New Balance" koja im proizvodi dresove i naredne sezone će ih "oblačiti" Nike.

Ali, pored novca, benefit od partnerstva sa Nikeom može biti i u pojačanjima, i to onim najvećim. Jedno od potencijalnih je Kylian Mbappe.

Liverpoolu će novi proizvođač dresova davati 30 miliona funti po sezoni, ali ono što je mnogo važnije - 20 posto od ukupne prodaje dresova, što bi moglo značiti i ogroman novac od globalne prodaje dresova širom svijeta.

Zbog toga se Liverpool svim silama borio da izađe iz ugovora sa New Balanceom, koji im je čak nudio 15 miliona funti više po godini za novi ugovor.

Nike je ponudio i učešće nekih njihovih globalnih zvijezda u promociji Liverpoola, kao što su LeBron James, Serena Williams, Drake...

Međutim, ono što su pojedini novinari otkrili jeste i moguće angažovanje nekih zvijezda Nikea, kao što je Mbappe.

Navijači Liverpoola već su počeli i kampanju na društvenim mrežama kako bi mladi Francuz zaigrao na Anfieldu pa je tako na Twitteru haštag #Mbappe2020 postao jedan od najistaknutijih.

Mbappe je najbolji fudbaler Paris Saint-Germaina. Tokom sedmice je postigao hat-trick nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu protiv Club Bruggea, a ugovor sa Parižanima ima do juna 2022. godine. 

Na Park Prinčeva stigao je na ljeto 2018. u transferu vrijednom 180 miliona eura.

Učitaj još novosti