22. 10. 2019 - 13:47
ZIDANE U PAKLU ISTANBULA Ako izgubi večeras, Perez već sutra...
907
Shares
ZIDANE U PAKLU ISTANBULA Ako izgubi večeras, Perez već sutra dovodi zamjenu: Ovo ime će oduševiti sve navijače

KLJUČNI DUEL

ZIDANE U PAKLU ISTANBULA Ako izgubi večeras, Perez već sutra dovodi zamjenu: Ovo ime će oduševiti sve navijače

Sport.ba
22. 10. 2019 - 13:47
0
Shares

Španska Marca je jasna: "Pobijedi i ostani", poruka je za Zinedinea Zidanea, kojem večeras u Istanbulu protiv Galatasaraya igra samo trijumf.

Gotovo je izvjesno da će dobiti otkaz u slučaju poraza, koji bi "kraljeve" ostavio tri boda manje od Turaka pa bi im bile potrebne sve tri pobjede do kraja grupne faze da izbjegnu ispadanje prvi put u 23 godine.

"Znam, ovdje sam 18 godina, znam kakav je pritisak, ali ne razmišljam o tome, ni o ostalim trenerima koji čekaju posao", rekao je Francuz.

Istanbul je pakao. Fatih Terim je u četvrtom mandatu na klupi najtrofejnijeg turskog kluba i svakako će pokušati da iskoristi krizu rivala i domaći teren. Galatasaray rijetko gubi kod kuće, tačnije gotovo nikada, ali u turskoj ligi. Nedavno su minimalno poraženi od PSG-a u LP.

Zidane neće moći računati na Garetha Balea i Luku Modrića, ali se vraća Eden Hazard, a spreman je i Toni Kroos.

Bod ih ostavlja u igri, ali će opet morati gledati ka Parižanima, koje dočekuju kasnije tokom jeseni.

"Umrijet ćemo za Zidanea", poručio je Ramos, a mediji tumače to kao poruku Jose Mourinhu da se ne nada previše. Kapiten je glavni protivnik povratka u klub Portugalca, ali ako Real večeras izgubi, on neće imati nijedan argument da se suprotstavi Perezu.

Osim Mourinha, čeka i Max Allegri, njega bi većina članova borda direktora željela vidjeti na klupi, ali Perezova opcija je Portugalac.

Sve u svemu, nešto će se desiti sutra. Ili će Real pobjedom smiriti strasti, a Zidane preživiti, ili će Perez poziv u pomoć uputiti Mourinhu...

Učitaj još novosti