22. 10. 2019 - 12:36
NEYMARA NEMA NA SPISKU ZA ZLATNU LOPTU Objašnjenje je šokiralo...
907
Shares
NEYMARA NEMA NA SPISKU ZA ZLATNU LOPTU Objašnjenje je šokiralo Evropu

RAZLOZI NISU FUDBALSKI

NEYMARA NEMA NA SPISKU ZA ZLATNU LOPTU Objašnjenje je šokiralo Evropu

Sport.ba
22. 10. 2019 - 12:36
0
Shares

U ponedjeljak smo dobili spisak od 30 igrača koji konkurišu najprestižniju nagradu koju dodjeljuje France Football, a prvi put poslije osam godina nema Neymara među nabrojanim.

France Football je ubrzo i pružio razloge zbog kojih je Brazilac ostao bez nominacije.

Sve počinje 23. januara kada fudbaler PSG-a ranije napušta meč sa Strasbourgom zbog povrede metatarzalne kosti zbog koje je morao duže da odsustvuje. Zatim već dobro poznata utakmica u Parizu između PSG-a i Manchester Uniteda u kojoj "đavoli" eliminišu Parižane.

Neymar, iako spriječen da učestvuje na samoj utakmici, bio je veoma vokalan po kraju iste optuživši sudije za eliminaciju svog tima. Epilog dva meča kazne u evropskim takmičenjima.

Krajem aprila Neymar pravi još jedan incident kada se poslije izgubljenog finala kupa Francuske sukobio sa navijačem Rennesa po dodjeli medalja. Ubrzo zatim je uslijedila još jedna povreda zbog koje ponajbolji igrač Brazila propušta Copa America u svojoj zemlji.

Brazilac je bio i u žiži javnosti tokom ljeta kada je sam igrač par puta izjavljivao i agitovao za povratak u "svoju" Barcelonu. Ipak, na kraju je ostao u prijestolnici Francuske, ali mu navijači to ne zaboravljaju.

Tako da favoriti za ovogodišnju Zlatnu loptu ostaju Cristiano Ronaldo i Leo Messi koji se bore za svoje šesto priznanje. 

Kladionice za sada daju Virgilu van Dijku dobre šanse da ponovi Luku Modrića od prošle godine, u slučaju dobijanja nagrade Holanđanin bi postao prvi defanzivac poslije Fabija Cannavara i 2006. godine koji dobija prestižno priznanje.

Učitaj još novosti