21. 10. 2019 - 22:25
PSG ima nevjerovatan plan kako napraviti otimačinu Realu:...
907
Shares
PSG ima nevjerovatan plan kako napraviti otimačinu Realu: Zidane i Perez će biti BIJESNI!

PARIŽANI KREĆU PO ERIKSENA

PSG ima nevjerovatan plan kako napraviti otimačinu Realu: Zidane i Perez će biti BIJESNI!

Sport.ba
21. 10. 2019 - 22:25
0
Shares

PSG je više-manje odradio sve što se od njega očekivalo u dosadašnjem tijeku sezonu. Doduše, niko se nije nadao da će u Ligue 1 imati dva poraza u prvih 10 kola, ali za njih je najvažnija spoznaja da su tamo gdje moraju biti - na vodećoj poziciji, s pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

Ligu prvaka su otvorili torpediranjem Real Madrida u prvom kolu i minimalnom pobjedom u gostima kod Galatasarayja što znači da poslije dva kola imaju prilično lagodnu situaciju, s obzirom da su Madriđani podijelili bodove sa Club Bruggeom, klubom koji će u trećem i četvrtom kolu igrati protiv Parižana.

psg

Premda rezultatski ide sve po planu, a u klubu su im ostali i Neymar i Kylian Mbappe, u Parku prinčeva ipak gledaju kako dodatno pojačati momčad.

Velika želja trenera Thomasa Tuchela je jedan pravi razigravač, ofanzivni vezni, a pronašli su ga, kako pišu španjolski i francuski mediji, u Christianu Eriksenu.

eriksen

Danskom reprezentativcu na kraju ove sezone istječe ugovor s Tottenhamom i već je u nekoliko navrata dao do znanja kako ga ne želi potpisati novi te da smjera otići. Hoće li to biti na ljeto bez odštete ili u zimskom prijelaznom roku za nekakav iznos, ovisit će ponajviše o Tottenhamu i njihovoj spremnosti da prihvate ponude koje će slati zainteresirani klubovi, piše Gol.hr.

Kako bi ispoštovali UEFA-in finansijski fair-play prilikom dovođenja Eriksena, a dobrim dijelom i zato jer na njih dvojicu dugoročno ne računaju, u PSG-u su se odlučili riješiti Juliana Draxlera i Leandra Paredesa.

draxler

Draxler je prije dvije i pol godine za 36 miliona eura doveden iz Wolfsburga, ali se nikako nije uspio nametnuti.

Slična priča je s Paredesom, s tim da je on došao tek nedavno, u januaru ove godine, za 40 miliona eura stigao iz Zenita.

Ponuda za njih neće nedostajati, a onda će PSG i službeno krenuti u "operaciju Eriksen".

christianeriksen

Ukoliko ga uspiju dovesti, nanijet će još jedan udarac Realu i njihovom treneru Zinedineu Zidaneu koji posebno insistira na dovođenju Eriksena nakon što je postalo jasno da od transfera Paula Pogbe iz Manchester Uniteda neće biti ništa.

Predsjednik Florentino Perez ne želi platiti onoliko koliko United traži, a i Pogbi se ne žuri s obzirom na astronomsku plaću koju ima na Old Traffordu pa je Eriksen postao puno dostupnija meta, tim više što mu istječe ugovor s Tottenhamom.

61750435-florentino-perez

PSG je dakle puno bliži broju jedan u skupini A, a čini se kako bi mogao odnijeti i veliku pobjedu nad Realom na nogometnoj tržnici...

Učitaj još novosti