21. 10. 2019 - 21:40
KAKAV ĆE OVO BITI TRANSFER Treći najbolji strijelac u...
907
Shares
KAKAV ĆE OVO BITI TRANSFER Treći najbolji strijelac u historiji Tricolora ove zime definitivno mijenja sredinu

GIROUD NAPUŠTA STAMFORD BRIDGE

KAKAV ĆE OVO BITI TRANSFER Treći najbolji strijelac u historiji Tricolora ove zime definitivno mijenja sredinu

Sport.ba
21. 10. 2019 - 21:40
0
Shares

Engleski prvoligaš i trenutno šestoplasirana momčad Premier lige, Crystal Palace, ove zime sprema, za njihove prilike, ogroman transfer.

Kako navodi engleski The Sun, trener Orlova Roy Hogson naredio je upravi kluba da mu pod svaku cijenu dovedu Olivera Girouda, 33-godišnjeg napadača Chelsea koji je ove godine pao u drugi plan novog trenera Plavaca Franka Lampard za kojeg je ovaj legendarni igrač Chelsea, a danas njegov trener prije nepuna 24 sata izjavio kako ga pod svaku cijenu želi zadržati na Stamford Bridegeu.

61741838-frank-lampard-chelsea

S druge strane, legenda Chelsea kao svoju prvu napadačku opciju vidi mladog Tammyja Abrahama, 22-godišnjeg Engleza koji je ponikao u omladinskom pogonu Chelsea, a prošle godine bio je pravo otkriće Aston Ville gdje je bio na posudbi. Za Villu je ukupno odigrao 40 utakmice, a pritom se u 26 navrata upisao u listu strijelaca, što su i više nego pristojne brojke za nekoga tko je tada imao samo 21 godinu.

Njegove odlične igre nastavile su se i u dresu matičnog Chelsea pa je tako Abraham ove sezone zabio čak osam pogodaka u Premier ligi, a jednog je još nadodao i u Ligi prvaka. Mladi Tammy je trenutno na diobi prvog mjesta ljestvice strijelaca, a društvo na vrhu pravi mu i jedan od ponajboljih stranaca u povijesti Premier lige, Sergio Aguero.

chelseapulisicabraham

Giroud je izvrstan napadač koji, iako je konstantno na meti kritika, zabija i asistira kao od šale, a njegova uloga u momčadi je jako često potpuno krivo percipirana od strane površnih poznavaoca nogometa.

Ovaj izvrsni Francuze je prošle godine s Tricolorima uzeo naslov prvaka svijeta, a usprkos tome što nije zabio niti jedan jedini pogodak, on je otvarao jako puno prostora svojim suigračima koji su se, ponajviše radi njega, našli u prvom planu svih svjetskih medija te su upravo oni prepoznani kao glavni razlog svjetskog zlata. Naravno, riječ je o Antoine Griezmannu i Kylianu Mbappeu, dvojcu koji je kombinirano zabio osam pogodaka na SP-u u Rusiji, a upravo su radi ranije spomenutog Girouda imali toliko im potreban prostora kako bi uspjeli demonstrirati svu svoju moć i znanje.

giroud

Ovaj bivši napadač Arsenala, kojem mnogi Gunneri nikada neće oprostiti odlazak u Chelsea, je sa 38 pogotka trenutno treći strijelac u povijesti Tricolora, a ispred njega se nalaze dva ponajveća francuska igrača svih vremena, Michel Platini (41) i Thierry Henry (51). Jasno, u priču oko najvećeg francuskog nogometaša svih vremena ulazi i peti strijelac u povijesti Tricolora Zinedine Zidane (31) i Eric Cantona, legendarni napadač koji je u 45 nastupa zabio 20 pogodaka.

Prošle godine Chelsea je je sezonu završio na 3. mjestu Premier lige, a li je zato Sarrijeva momčad uspjela osvojiti Europsku ligu. Uz Edena Hazarda, najzaslužniji za taj trofej je upravo Giroud, koji je s 11 pogodaka bio najbolji strijelac tog natjecanja.

giroud

Ipak, od stare slave se ne živi, a Giroud nije neko ko će svoju priliku čekati na klupi za rezervne igrače pa tako njegov odlazak u januaru u ovom trenutku izgleda kao win-win situacija.

The Sun dodaje kako je Crystal Palace spreman Plavcima uplatiti tri miliona funti za usluge francuskog napadača iako ga sljedećeg ljeta mogu dovesti potpuno besplatno. Novaca u jugoistočnom dijelu Londona nikako ne manjka budući da su ovog ljeta prodali Aarona Wan-Bissaku u Manchester United za 55 miliona eura.

giroud23

Iako je Crystal Palace izvrsno otvorio sezonu do sada su uspjeli zabiti svega osam pogodaka u devet odigranih kola, a upravo od Girouda očekuju da „promijeni njihovu krvnu sliku“, a za kraj dodajemo da što više čitamo o ovom potencijalno transferu sve više i vjerujemo u to da će se on u konačnici i ostvariti.

Učitaj još novosti