16. 10. 2019 - 08:50
KAKAV ĆE TO BITI INTER Veznjak i špica stižu na zimu, a na...
907
Shares
KAKAV ĆE TO BITI INTER Veznjak i špica stižu na zimu, a na ljeto KAPITALAC! Tek naredne sezone će krenuti u lov na Juventus

MATIĆ VRLO BLIZU MEAZZE

KAKAV ĆE TO BITI INTER Veznjak i špica stižu na zimu, a na ljeto KAPITALAC! Tek naredne sezone će krenuti u lov na Juventus

Sport.ba
16. 10. 2019 - 08:50
0
Shares

Inter se ljetos ozbiljno pojačao kako bi prekinu vladavinu Juventusa i osvojio Scudetto, a dobar start sezone s trenerom Conteom je dodatno raspalio optimizam u klubu – svi su uvjereni kako je naslov prvaka itekako ostvariv cilje ove sezone.

Zato Nerazzurri spremaju strategiju za januarski prijelazni rok u kojem bi se dodatno pojačali i još ozbiljnije ušli u nastavak utrke u talijanskom prvenstvu. Nedavni poraz u derbiju od Juventusa  otkrio je - Inter ima najveće probleme u veznom redu i baš u toj liniji pojačanje mu je najpotrebnije. Kao i da Lukaku nema alternativu.

Starteri u veznom redu Sensi, Brozović i Barella zasad odrađuju dobar posao, ali neće moći izdržati cijelu sezonu bez predaha, a zamjene Gagliardini i Borja Valero se nisu pokazali. Stoga, Nerazzurri spremaju pojačanja za januar, ali i za sljedeće ljeto.

sensi

Centralni vezni je trenutno prioritet kluba u zimskom Mercatu, a iz dana u dan talijanski mediji nagađaju kako je Interu najbliži Nemanja Matić. Conteova prva želja bio je Arturo Vidal s kojim je odlično surađivao u Juventusu, ali Čileanac ne želi iz Barcelone. Potom se govorilo o dolasku Ivana Rakitića koji je na izlaznim vratima katalonskog giganta, ali Hrvat je preskupa opcija za Inter. Ne ide im u prilog ni što ga žele najveći rivali Juventus i Milan za koji pregovara Lukin idol Zvonimir Boban. Inter ne želi ni započeti licitaciju za Rakitića i tako je Matić postao najrealnija opcija.

Srbinu iz Manchester Uniteda istječe ugovor na kraju sezone, ali klub ima opciju produžetka na još godinu dana i to će sigurno učiniti kako ne bi ostao bez odštete. Inter se nada kako će potom dobiti Matića za simboličan iznos od nekoliko milijuna eura te kako će sa Srbinom dogovoriti nešto manju plaću od one na Old Traffordu, gdje trenutačno zarađuje blizu 9.000.000 eura godišnje bruto. Ako Matić pristane, Conte bi ga rado vidje u Interu jer ga poznaje iz Chelseaja kad su osvojili naslov prvaka Engleske. Očigledno je kako da Matić nema budućnost kold Solskjaera koji ga sve manje koristi, dok bi u Interu bio veliko pojačanje i neka vrsta mentora maldim suigračima poput Barelle i Sensija.

matic

Matić bi došao kao hitno pojačanje u januaru, ali Inter već sad priprema strategiju za veliko pojačanje u veznom redu sljedećeg ljeta. Direktor Giuseppe Marotta cilja kapitalca, dugo vremena se kao taj kapitalac spominjao Sergej Milinković Savić, ali poslednjih dana je u prvi plan iskočilo ime Ajaxovog veznjaka Donnyja van de Beeka. Inter se izgleda prebacio na dvije godine mlađeg Nizozemca koji je jefitniji, ima iskustvo igranja u velikom klubu i Ligi prvaka, standardan je član ozbiljne reprezentacije i lakše je pregovarati s njeovim agentom, odnosno realizirati njegov transfer.

vanbeekk

Marotti je dosadilo natetati se s Lotitom iz Lazija, a Coriere piše kako je od Ajaxa još ljetos dobio zeleno svjetlo za početak pregovora u ljeto 2020. godine. Cijena će biti oko 60.000.000 eura, dok se s Lotitom nikad ne zna koji nenormalan iznos će izmisliti za srpskog veznjaka. Pitanje je samo hoće li Van de Beek čekati Real Madrid ili će odmah prihvatiti pregovore s Nerazzurrima.

Ni to nije sve. Zbog povrede Alexisa Sancheza, Inter razmišlja o kupovini još jednog napadača u januaru. Čileanac će izbivati s terena tri mjeseca, a možda i više. Poptuno je izvan forme i trener se ne može osloniti na njega. Zato Conte insistira na dovođenju još jednog napadača uz Lukakua i Martineza. Koliko god da je zadovoljan Belgijcem i Argentincem, potreban mu je još jedan napadač u formaciji 3-5-2 koji će zaoštriti konkurenciju. To je ljetos trebao biti Edin Džeko, ali nije došlo do dogovora pa je na kraju uskočio Sanchez kao rezervna varijanta. Sad se Inter fokusirao na dovođenje Oliviera Girouda. Conte ga je doveo u Chelsea 2018. i odličnu surađivao s njim.

giroud

Francuz je nezadovoljan statusom kod Lamparda na Stamford Bridgeu, jer ga je mladi Tammy Abraham istisnuo iz udarne postave. Giroud je kod Lamparda od početka ove sezone igrao samo u pet utakmica u svim natjecanjima i samo dva puta je startao. Ima ugovor do sljedećeg ljeta što znači – može ići već u siječnju za bagatelu, a njemu je jedino bitno da otići u klub u kojem će igrati kako bi zadržao status reprezentativca uoči EP-a sljedeće godine. U Interu ne bi bio baš starter, ali bi imao znatno veću ulogu nego u Londonu i Conte bi znao rasporediti minutažu između njega, Lukakua, Martineza i Alexisa.

inter

Učitaj još novosti