16. 10. 2019 - 08:35
SARRI ĆE USKORO IMATI DREAM TEAM Juve otima najveće Realovo...
907
Shares
SARRI ĆE USKORO IMATI DREAM TEAM Juve otima najveće Realovo pojačanje i dovodi veznjaka koji doslovno ORE TEREN

ERIKSEN I KANTE BI MOGLI U TORINO

SARRI ĆE USKORO IMATI DREAM TEAM Juve otima najveće Realovo pojačanje i dovodi veznjaka koji doslovno ORE TEREN

Sport.ba
16. 10. 2019 - 08:35
0
Shares

Pobjedom u Milanu nad jednim od najvećih rivala ove sezone, Interom, nogometaši Juventusa vratili su se na čelo Serie A. Momčad Maurizija Sarrija ima bod više od Nerazzurra, ali Conteove trupe pokazale su da će imati što za reći u borbi za Scudetto, kako ove, tako i nadolazećih sezona.

Iz tog razloga, talijanski strateg skupa s krojačima sportske politike torinskog kluba gleda kako pojačati momčad igračima koji će se odlično uklopiti u njegov sustav. Iz tog razloga, okrenuo se provjerenim imenima iz Chelseaja kojega je vodio prošle sezone, a zanimljivo, u planu mu nije dovođenje nekadašnjeg miljenika Jorginha.

jorginho

Miralem Pjanić odlično obavlja ulogu glavnog distributera u sredini, ali potreban mu je pravi vodnoša. Sami Khedira i Blaise Matuidi ne mogu to obaviti u najboljem obujmu, a Emre Can je – poput našeg Marija Mandžukića – stavljen na tanak led i njegova budućnost je vrlo upitna, piše Germanijak.

Iz tog razloga, Sarri želi na sjever Italije dovesti N'Goloa Kantea, prenosi otočki The Sun. Fantastični Francuz još je prošle sezone napredovao pod bivšim trenerom, gdje je igrao na poziciji 'osmice', a nerijetko se priključivao napadu gdje upisao četiri gola – četiri puta više od sezone prije dolaska Sarrija.

kante

Osim toga, nastavio je biti defanzivno jednako učinkovit, a i ove je sezone pod vodstvom Franka Lamparda nastavio zabijati. Upisao je dva gola, a posebno dojmljiv bio je onaj u porazu od Liverpoola. Već se ranije spominjala cifra od 70 milijuna eura koju je Juve spreman dati za Kantea, ali pitanje je koliko će moći smekšati Bluese, jer 28-godišnji prvak svijeta s Tricolorima je sada ušao u najbolje igračke godine.

Osim Kantea, talijanski prvak želi još jednog igrača sa Stamford Bridgea. Riječ je o lijevom beku Emersonu Palmieriju, koji bi trebao biti konzistentnija prijetnja suparničkim odbranama i sigurnija opcija u defanzivi od Alexa Sandra. Iako je Alex Sandro vrlo dobra opcija na boku, njegovi česti problemi s ozljedama redovno ostavljaju trenere u neoumici koga staviti u igru kao njegovu zamjenu.

emerson

Iz tog razloga Chelseajev 25-godišnji Brazilac bi bio idealna zamjena, a pod Sarrijem se već dokazao prošle sezone izbacivši početkom 2019. godine iz sastava Marca Alonsa, a igrao je i važnu ulogu u finalu Evropske lige kada su osvojili naslov protiv Arsenala.

Treće pojačanje ujedno će biti i najteže za dovesti. Riječ je o Christianu Eriksenu, koji je prema posljednjim informacijama već odlučio da karijeru želi nastaviti u Real Madridu. Međutim, iako uprava Kraljevskog kluba želi dovesti danskog playmakera, trener Zinedine Zidane inzistira isključivo na Paulu Pogbi. S obzirom da Eriksenu aktualni ugovor s Tottenhamom istječe nadolazećeg ljeta, od januara su svi slobodni pregovarati s njim.

christianeriksen

Iz tog razloga, uprava Juventusa – odavno poznata po dovođenju slobodnih igrača – planira ponuditi sjajne uvjete za 27-godišnjeg ofanzivca, a usput i ponuditi Adriena Rabiota Spursima. The Sun ne navodi o kakvim uvjetima se radi, ali inzistiraju da su ovo tri igrača kojima Sarri planira nastaviti vladavinu Juventusa na Čizmi i konačno otići po ušati trofej Lige prvaka.

Koliko je sve ovo ostvarivo, teško je procijeniti, ali izgledno je da Stara dama zakapariti barem jedno od ova tri pojačanja.

15711513666078

Učitaj još novosti