12. 10. 2019 - 14:50
VELIKA BAYERNOVA ZVIJEZDA U NEMILOSTI NIKE KOVAČA Gotovo je,...
907
Shares
VELIKA BAYERNOVA ZVIJEZDA U NEMILOSTI NIKE KOVAČA Gotovo je, od januara će nositi dres ponajvećeg evropskog kluba! OVAKO ĆE SPASITI KARIJERU

MULLER BI MOGAO STIĆI NA ANFIELD

VELIKA BAYERNOVA ZVIJEZDA U NEMILOSTI NIKE KOVAČA Gotovo je, od januara će nositi dres ponajvećeg evropskog kluba! OVAKO ĆE SPASITI KARIJERU

Sport.ba
12. 10. 2019 - 14:50
0
Shares

Nesretni Thomas Muller i njegova želja za napuštanjem kluba u januaru mogla bi rezultirati iznenadnim transferom u Liverpool, izjavio je stručnjak za transfere Bundeslige.

Muller je cijelu svoju profesonalnu igračku karijeru proveo sa bavarskim divovima, koji se pridružio klupskim mladim generacijama sa 11 godina 2000. godine. No, jednokratni osvajač Zlatne kipačke na Svjetskom prvenstvu bio je frustriran ove sezone, jer se njegovo vrijeme igranja marginaliziranlo na samo tri utakmice u Bundesligi pod vodstvom Bayernovog Niko Kovača.

muller

To je uglavnom zbog dolaska Philippea Coutinha na posudbu iz Barcelone – bivši igrač Liverpoola uskočio je ravno u ekipu Kovača i marginalizirao Mullera u tom postupku.

Ranije ove sedmice, njemački Kicker je tvrdio da igrač nije zadovoljan svojom situacijom i da se želi preseliti u drugi klub u januaru – te je imao vrlo veliku mogućnost da pređe u Premier ligu.

coutinhomullerbayern

Manchester United, koji je pokušao potpisati igrača još u doba Louisa van Gaala, spomenut je kao moguća destiancija, ali njemački nogometni stručnjak Kevin Hatchard smatra kako je prelazak na Anfield vrlo velika mogućnost.

“Mislim da postoji velika neugodnost zbog Mullera u ovom trenutku, jer je on na klupi u posljednjih pet utakmica”, izjavio je za Liverpool Echo.

lewa-muller

“Dolazak Coutinha stavio ga je pod pritisak, jer Muller djeluje u toj ulozi 10. To je vjerojatno najveći izazov u Mullerovoj karijeri.”

Hatchard je dodao: “I dalje mislim da je vrlo, vrlo dobar nogometaš ibilo koja vrhunska ekipa u Premier ligi bi mogla imati koristi od toga da ga dovede u svoje redove.”

Učitaj još novosti