08. 10. 2019 - 08:49
UVELIKO SE SPREMAJU ZA ŽIVOT NAKON BENZEME Zidane odredio šta...
907
Shares
UVELIKO SE SPREMAJU ZA ŽIVOT NAKON BENZEME Zidane odredio šta je prioritet, navijači su u nevjerici: Zar rezerva iz engleskog velikana?!

MARTINELLI ODUŠEVIO ČELNIKE REALA

UVELIKO SE SPREMAJU ZA ŽIVOT NAKON BENZEME Zidane odredio šta je prioritet, navijači su u nevjerici: Zar rezerva iz engleskog velikana?!

Sport.ba
08. 10. 2019 - 08:49
0
Shares

Real Madrid zainteresiran je za napadača Arsenala Gabriela Martinellija, koji je do sada bio zaista u odličnoj formi za Topnike.

Martinelli, koji se pridružio klubu tijekom ljetnog prijelaznog roka, sjajno je zpaočeo život u sjevernom Londonu, postigavši četiri gola u četiri utakmice, a dva posljednja je dao Standardu našeg Gojka Cimirota u Evropskoj ligi.

tierney-martinelli

S obzirom na to da mu je još samo 18 godina, Martinelli definitivno izgleda kao igrač koji bi se u narednim godinama mogao razviti u ključnog člana Arsenalove prve momčadi, posebno ako njegovi dosadašnji nastupi govore o njegovom napretku.

Međutim, možda neće duže biti na Emiratesu, ako bi španski velikani Real Madrid krenuli po njega, Arsenal bi ga teško zadržao.

Prema pisanju Don Balona, za Los Blancose se kaže da su zainteresirani za potpisivanje tinejdžera nakon njegovog blistavog početka života s Topnicima.

martinelli1

Izvještaj također napominje da ga Martinelli trenutno procjenjuje na oko 10 miliona eura, no s obzirom na to kako je do sada igrao ove sezone, sumnjamo da će Topnici biti spremni da ga puste zaovako slabašan iznos.

S obzirom da je Realov prvi napadač Karim Benzema pri kraju svoje karijere, španski divovi moraju razmišljati o zamjeni Francuza prije ili kasnije. I ovisno o tome kako se bude razvijao tijekom narednih godina, čini se da bi taj čovjek mogao biti Martinelli.

real-benzema

Real Madrid trenutno ima Jovića da odabere kao rezervnog napadača za Benzemu, ali ako i dalje bude u klubu kada Benzema ode, Srbin će najvjerovatnije biti iskorišten kao prvi izbor kluba.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti