23. 09. 2019 - 16:06
STIGAO 2017. GODINE, A VEĆ ODLAZI IZ LONDONA: Talijanski...
907
Shares
STIGAO 2017. GODINE, A VEĆ ODLAZI IZ LONDONA: Talijanski velikan odlučno krenuo zvijezdu Tottenhama!

AURIER NA METI MILANA

STIGAO 2017. GODINE, A VEĆ ODLAZI IZ LONDONA: Talijanski velikan odlučno krenuo zvijezdu Tottenhama!

Sport.ba
23. 09. 2019 - 16:06
0
Shares

AC Milan razmatra dovođenje 26-godišnjeg desnog beka Tottenhama Sergea Auriera. Internacionalac Obale Slonovače se pridružio Spursima iz PSG-a 2017. godine uz naknadu za transfer od 23 miliona funti.

26-godišnjak je od tada odigrao 43 nastupa za sjeverni londondski klub postigavši četiri gola i zabilježivši solidnih sedam asistencija.

aurier

Otkako je stigao u Tottenham, Aurier se mučio da se ustali kao redovni prvotimac pored Kierana Trippiera. Unatoč tome što se ovog ljeta engleski reprezentativac pridružio Atletico Madridu, 26-godišnjak nije nastupio niti u jednom od prva četiri meča Tottenhama, a Mauricio Pochettino je radije birao Kyl Walker-Petersa i Davinson Sancheza. No, počeo je i igrao cijela dva kola u Premier ligi protiv Crystal Palacea i Leicester Cityja, asistirajući jednom.

Prema pisanju Sport Mediaseta, AC Milan sada posmatra Auriera kao alternativu za Davide Calabriju, jer Andrea Conti nije opravdao očekivanja. 25-godišnjak je započeo milanski derbi, nakon što je Calabria dobio crveni karton. Conti je bio daleko od impresivnog jer su Rossoneri izgubili s 2-0.

nikola-kalinic-davide-calabria-chievo-milan-1wsqsbi20dgip1bpq3h02c5mp3

Aurier bi bio dobar igrač za klub poput Milana, ali Tottenham bi ga radije ostavio u Londonu. Nakon što je započeo posljednja dva kola Premierlige, Aurier bi mogao više vremena provoditi na terenu ove sezone.

Pod uvjetom da ga Milan nekako uspije potpisati, 26-godišnjak će biti tek drugi igrač Obale Slonovače koji će igrati za Rossonere, a prvi je Franck Kessie.

Učitaj još novosti