21. 09. 2019 - 22:56
DEBAKL KAKAV NE PAMTE Barcelona posramljena na jugu,...
907
Shares
DEBAKL KAKAV NE PAMTE Barcelona posramljena na jugu, neočekivana momčad na prvom mjestu

PRIMERA

DEBAKL KAKAV NE PAMTE Barcelona posramljena na jugu, neočekivana momčad na prvom mjestu

Sport.ba
21. 09. 2019 - 22:56
0
Shares

Novaci u Primeru ove sezone, ekipa Granade, priredila je prvoklasno iznenađenje i pobijedila favoriziranu Barcelonu s 2:0, te tako, sigurno barem do sutra, zauzela čelo tabele Primere.

barcelona-rakiticpique

Domaćini s juga države poveli su već u drugoj minuti. Junior je nespretno i pomalo indolentno ispustio loptu na lijevoj strani odbrane, odnosno oduzeo je mu je Roberto Soldado. Bivši napadač Valencije i Fenerbahčea dao je desno loptu u prostor za Antonija Puertasa, koji centrira u sredinu. Nakon odbijanca, centaršut ispada idealan za Nigerijca Ramona Azeeza koji s manje od metra zakucava loptu za rano vodstvo. Najraniji je ovo gol koji je Barcelona primila u Primeri od 2011. i El Clasica, kada je Karim Benzema zatresao mrežu Katalonaca.

Granada u 66. minuti dolazi do senzacionalnih 2:0. Nakon ubačaja s desne strane, Arturo Vidal u jednom dvoboju pred golom igra rukom, a sudac Cuadra nakon konzultacije s VAR-om potvrđuje najstrožu kaznu, iz koje Alvaro Vadillo vara Ter Stegena i povećava vodstvo.

Do kraja gosti nisu napravili gotovo ništa i itekako može zabrinuti ovakva predstava Valverdeove ekipe.

suarez

U prvoj današnjoj utakmici španske Primere Villareal je savladao Valladolid sa 2:0.

Pobjedu su osigurali tek u završnici utakmice, pošto je u 77. minuti prekaljeni veteran Santi Cazorla pogodio iz jedanaesterca nakon što je sudac Cesar Soto Grado dosudio prekršaj Mohammeda Salisua nad Javierom Ontiverosom u kaznenom prostoru. 34-godišnjaku je ovo drugi gol u pet kola ovogodišnje Primere, dok je u cijeloj prošloj sezoni zabio ukupno četiri.

Konačnih 2:0 postavlja igrač utakmice Ontiveros poentiravši glavom nakon što ga je lijepo na drugoj stativi pronašao Samuel Chukwueze.

Svi rezultati:

Villareal – Valladolid (Cazorla(11m) 77'/ Ontiveros)

Levante – Eibar 0:0

Atletico Madrid – Celta Vigo 0:0

Granada – Barcelona (Azeez 2', Vadillo(11m) 65')

Učitaj još novosti