21. 09. 2019 - 23:12
Već spremaju tim za naredno ljeto: OVO BI MOGAO BITI NAJJAČI...
907
Shares
Već spremaju tim za naredno ljeto: OVO BI MOGAO BITI NAJJAČI INTER U HISTORIJI, CONTE I MAROTTA PRAVE NESTVARNE POSLOVE

VELIKA POJAČANJA U NAJAVI

Već spremaju tim za naredno ljeto: OVO BI MOGAO BITI NAJJAČI INTER U HISTORIJI, CONTE I MAROTTA PRAVE NESTVARNE POSLOVE

Sport.ba
21. 09. 2019 - 23:12
0
Shares

Samo što je završena ovosezonska ''pijaca'' a čelni ljudi Intera, prije svih trener Antonio Conte i sportski direktor Beppe Marotta, već planiraju narednu, tačnije, naredno ljeto, a spisak želja je veoma respektabilan i ostvarljiv.

Navijači  "neroazura" mogu da budu zadovoljni završenim ''merkatom''. Najzvučnija pojačanja su Romel Lukaku i Alexis Sanchez. Belgijanac je večeras stigao do trećeg gola u četiri nastupa u Seriji A, te je ušutkao kritičare.

61752099-romelu-lukaku

Ipak, do sada su najviše pokazali Stefano Sensi, kojeg su navijači već prozvali novi Snajder, i Dijego Godin. Sve u svemu odlično odrađen prijelazni rok.

Stara fudbalska italijanska poslovica kaže ''Merkato nikad ne spava'', pa tako Marotta i Conte već rade na novim igračima.

conte

Nedavno se pojavila informacija da su čelnici Intera pokušali da dovedu Marija Goetzea iz Borussije Dortmund, iako to niko nije znao za vrijeme ''pijace''. Nijemcu ugovor ističe narednog ljeta i Marotta želi to da iskoristi i da mu oživi karijeru u Interu kao što će pokušati i sa Sanchezom, pa i s Lukakuom.

goetze-mario640

Na isti, svoj, način, bez obeštećenja krenuo je Marotta u realizaciju Christijana Eriksena i Tobija Alderweirelda iz Tottenhama. Obojica iskusnih igrača imaju važeći ugovor do kraja sezone i ključne uloge u klubu.

christian-eriksen

alderweireld

Pijevci će pokušati sve kako bi nastavili saradnju, ali Marotta je čuven po dobrim pregovaračkim sposobnostima, tako da ne bi trebalo začuditi da obojica promijene sredinu tako što će se preseliti na Đuzepe Meacu.

Želio je Inter Matea Darmijana iz Manchester Uniteda, ali su htjeli sačekati još godinu dana kako bi i njega doveli bez obeštećenja. Međutim, Italijan nije želio čekati do narednog ljeta i da za svo to vrijeme praktično i ne igra. Prešao je u Parmu, ali Marotta ne odustaje od njega i dalje, tako da će biti meta i narednog ljeta.

darmian

Posljednji na listi je igrač za kojeg će morati malo da se ''otvore''. U pitanju je vezista Ajaxa Razvan Marin. Rumun ima sjajnu sezonu iza sebe, pa su ga Kopljanici  doveli za 12,5 miliona iz Standarda iz Liježa.

razvanmarin

''Džoker'' u Interovom špilu za ovaj transfer je Kristijan Kivu, bivši štoper Neroazura, koji je bio ključna figura za prelazak zemljaka u Holandiju. Upravo on bi mogao narednog ljeta ponovo imati uticaja na Marina koji ove sezone u Ajaxu treba da zamijeni Frenkie de Jonga. Skauti Intera bili su prisutni na utakmici Rumunije i Španije. Sasvim sigurno, Inter će tek naredne sezone biti vrhunski tim.

Učitaj još novosti