20. 09. 2019 - 14:16
OSIM OPTIMISTIČAN "Budemo li igrali kao u zadnja dva meča sa...
907
Shares
OSIM OPTIMISTIČAN

NA GRBAVICU STIŽE RADNIK

OSIM OPTIMISTIČAN "Budemo li igrali kao u zadnja dva meča sa Radnikom, možemo očekivati dobar rezultat"

Sport.ba
20. 09. 2019 - 14:16
0
Shares

U sklopu 9. kola Premijer lige BiH Željezničar će ugostiti Radnik iz Bijeljine na Grbavici.

Tim povodom je održana press konferencija za medije na kojoj se prisutnima obratio Amar Osim i govorio o sutrašnjem protivniku.

"Njihove šanse su u kvalitetu igrača koje posjeduju. Znamo koje su naše dobre strane, a i njihove. Pokušaćemo njihove dobre strane neutralizirati i naše dobre iskoristiti. Ako u tome uspijemo, to bi trebalo biti početak nečeg dobrog. Imaju slične igrače kao u naša prethodna dva duela. Ako budemo igrali kao u ta prethodna dva susreta, možemo očekivati da ćemo ostvariti dobar rezultat, u suprotnom, Radnik se može nametnuti jer imaju dobre igrače za to", rekao je Osim pa govorio o proteklom meču u Mostaru, gdje je Željo remizirao sa Veležom.

"Osnovni problem u Mostaru nam je bio u nekakvom pristupu i načinu kako se ponašati na takvoj utakmici. To je naš najveći problem. Velež je dobro igrao, pokazali su neke fudbalske vrline koje su interesantne, a naš najveći problem je bio što se nismo adaptirali na situaciju i to nismo znali riješiti."

Strateg "plavih" je naglasio da sutra igraju protiv bolje ekipe od Veleža.

"Sutra neće biti slična utakmica jer sumnjam da će se desiti da protivnik potmognut terenom može zadati takve probleme u duelima i sličnim stvarima. Ne mogu zamisliti nakon utakmice u Mostaru da možemo tako mekano ući u utakmicu. Sutra igramo protiv protivnika koji je bolji od Veleža", završio je Osim.

Meč se igra od 19:30 na Grbavici.

Učitaj još novosti