20. 09. 2019 - 13:59
TUZLA CITY U DERBIJU BRANI LIDERSKU POZICIJU "Sarajevo je...
907
Shares
TUZLA CITY U DERBIJU BRANI LIDERSKU POZICIJU

MILENKO BOŠNJAKOVIĆ

TUZLA CITY U DERBIJU BRANI LIDERSKU POZICIJU "Sarajevo je ozbiljna ekipa, ali se ne plašimo"

FENA (foto: Miroslav Petrović)
20. 09. 2019 - 13:59
0
Shares

Fudbaleri Tuzla Cityja po prvi put u historiji će igrati derbi kola u kojem brane lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba kluba iz Simin Hana Milenko Bošnjaković, rekao je da respektira ekipu Sarajeva, ali da ih se ne plaši i da će pokušati što duže ostati na sadašnjoj poziciji u Premijer ligi BiH.

“Mi nismo prvi, mi dijelimo prvo mjesto sa Sarajevom. Oni su ozbiljna ekipa, s tradicijom, osvajači su duple krune i to poziva na opreznost. Poštujem njihove navijače, igrače i šefa stručnog štaba Musemića, ali se ne plašimo. U utakmicu ćemo ući hrabro i muški kao i do sada. Nema nikakvih kalkulacija. Sve što nam se pružilo i što nam je na dohvat ruke pokušat ćemo iskoristiti u svakom pogledu i da se održimo tu gdje jesmo”, izjavio je Bošnjaković.

Dodao je da je lako doći na vrh, ali da je teško održati se. Igračima, kaže, ne dopušta da lebde u oblacima, nego moraju biti čvrsto na zemlji, kao i na prethodnim utakmicama u kojima su pokazali snagu, uigranost,

“Ono što je do nas, do igrača, maksimalno korektno ćemo da iznesemo. Ne znam hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo poslije utakmice. Ako ostvarimo pozitivan rezultat bit ćemo presretni, a u suprotnom pružit ćemo ruku boljem, čestitati i poželjeti uspjeh i sreću u nastavku prvenstva”, zaključio je trener Tuzla Cityja.

Svi igrači su na raspolaganju osim Mirsada Hasanovića koji će izostati s utakmice zbog tri žuta kartona, dok su ostali, ističe, motivirani kao nikad i jedva čekaju početak utakmice.

Optimista u pogledu ishoda derbija 9. kola je i vrlo dobri Nemanja Zlatković, koji, kao i njegov šef, Sarajevo smatra odličnom i ekipom za respekt.

“Znamo da nam dolazi osvajač duple krune, Sarajevo, ekipa o kojoj ne treba previše trošiti riječi. Na nama je da ispunimo zadatke koje nam šef odredi. Borit ćemo se svih 90 minuta i ako budemo pravi, nadam se povoljnom rezultatu”, rekao je Zlatković.

Potencirao je dobru atmosferu u ekipi, ali i važnost utakmice, jer će pobjednik nastaviti da vodi premijerligašku kolonu timova.

“Svjesni smo važnosti ove utakmice, dosta je naših igrača koji su u karijeri odigrali mnogo ovakvih susreta, možda i većih, i znamo šta donose ovakve utakmice. Ako mene pitate, ovo su najljepše utakmice, na kojima se uživa. Nadam se da će tako biti, da će publika uživati i imati šta da vidi. Čvrsto smo na zemlji i ne zavarava nas trenutno stanje. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da će se samo ovako nastaviti”, mišljenje je Zlatkovića.

Utakmica Tuzla City – Sarajevo igra se sutra na stadionu Tušanj u Tuzli od 16.30 sati.

(Fena)

Učitaj još novosti