16. 09. 2019 - 10:48
BIĆE IM VEOMA TEŠKO U NAJSPEKTAKULARNIJEM DVOBOJU LP-A: PSG...
907
Shares
BIĆE IM VEOMA TEŠKO U NAJSPEKTAKULARNIJEM DVOBOJU LP-A: PSG bez dvije od tri najveće zvijezde dočekuje Real Madrid

NEYMAR SUSPENDOVAN,

BIĆE IM VEOMA TEŠKO U NAJSPEKTAKULARNIJEM DVOBOJU LP-A: PSG bez dvije od tri najveće zvijezde dočekuje Real Madrid

Sport.ba
16. 09. 2019 - 10:48
0
Shares

Srijeda nam donosi možda i najspektakularniji dvoboj grupne faze Lige prvaka. Susret PSG-a, momčadi koja je krivac za dva najskuplja transfera u nogometnoj historiji, te madridskog Reala koji je najtrofejniji klub natjecanja, zaslužuje takav epitet zasigurno.

Nažalost, ovaj zvjezdani duel ostat će uskraćen za brojne sjajne igrače. Neymar se prošlog vikenda konačno vratio nakon povrede, ali u martu je poslije ispadanja od Manchester Uniteda žestoko izvrijeđao suca Damira Skominu, što je UEFA honorirala s tri utakmice kazne.

neymar

Uz njega, Thomas Tuchel na raspolaganju neće imati i Kyliana Mbappea. Mlada zvijezda danas će ponovo početit treniranje s ostatkom momčadi, ali nastup u srijedu možda bi došao prerano nakon zaliječenja povrede, tako da njemački strateg ne želi riskirati po tom pitanju. 

skysports-neymar-kylian-mbappe-4304394

Ako im je ikakva utjeha, niti u Realu neće biti pretjerano bolje stanje s izostancima. Ozlijeđeni su Luka Modrić, Marco Asensio i Isco, dok zbog kartona iz prošle sezone po jednu utakmicu suspenzije odrađuju Sergio Ramos i Nacho.  

modric-i-ramos

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 21 sat.

Učitaj još novosti