16. 09. 2019 - 13:15
IZ ARSENALA SU GA OTJERALI KAO NETALENTOVANOG, A ON JE...
907
Shares
IZ ARSENALA SU GA OTJERALI KAO NETALENTOVANOG, A ON JE ODUŠEVIO SVIJET Ko je mladić koji je jučer zabio pet golova za PSV: Je li stigao nasljednik velikog Ronalda?!

DONYELL MALEN

IZ ARSENALA SU GA OTJERALI KAO NETALENTOVANOG, A ON JE ODUŠEVIO SVIJET Ko je mladić koji je jučer zabio pet golova za PSV: Je li stigao nasljednik velikog Ronalda?!

Sport.ba
16. 09. 2019 - 13:15
0
Shares

Holandski nogomet je u svojoj bogatoj povijesti doživio mnogo stvari, ali sada se pojavljuje novi igrač koji obećava velike stvari. Nakon gola u debiju za Tulipane, u jučerašnjoj utakmici u ligi ove zemlje postigao je pet golova!

donyell-malen3

Kakav dan, kakva utakmica! PSV je savladao Vitesse sa čak 5-0, ali to najzanimljivija vijest s ovog meča. Mnogo je impresivniji podatak da je svih pet golova postigao isti igrač. Ali nije se radilo o nekom poznatijem ili iskusnijem igraču, nego o golobradom 20-godišnjaku.

skysports-donyell-malen-arsenal-4087851

Donyell Malen, mladić kojeg su “otjerali” iz ekipe Arsenala gdje su ga okarakterisali kao nedovoljno talentovanim postigao je prvi gol u 18. minuti, a do kraja prvog poluvremena već je postigao hat-trick. Novopečeni holandski reprezentativac nastavio je u drugom poluvremenu, te je utakmicu završio sa pet golova na svom kontu.

donyell-malen1

Malen je ispisao povijest. Postao je tek treći igrač u historiji holandskog prvenstva koji je u jednom meču postigao pet golova. To su prije njega uradili Coen Dillen i Bert Theunissen, prvi 1959., drugi davne 1964. godine.

oranje-malen1

malen

donyell-malen2

donyell-malen

Za Malena početak sezone je ostvarenje snova, postigao je već devet golova u svim takmičenjima! Treba napomenuti da je prije nekoliko dana, kada je debitovao za Holandiju, postigao gol protiv Njemačke! Veliki igrač u najavi, možda i nasljednik brazilskog Ronalda, koji je također blistao u dresu PSV-a...

(Sport.ba) 

Učitaj još novosti