16. 09. 2019 - 08:43
NOĆ ZA PAMĆENJE Ibra postigao hat-trick, srušio veliki rekord...
907
Shares
NOĆ ZA PAMĆENJE Ibra postigao hat-trick, srušio veliki rekord i poveo Galaxy prema doigravanju

MLS

NOĆ ZA PAMĆENJE Ibra postigao hat-trick, srušio veliki rekord i poveo Galaxy prema doigravanju

Sport.ba
16. 09. 2019 - 08:43
0
Shares

Zlatan Ibrahimović postigao je hat-trick u visokoj 7:2 pobjedi Los Angeles Galaxyja protiv Sporting Kansas Cityja, u susretu koji je bio direktni obračun za mjesto u doigravanju Zapadne konferencije.

Ibra je zabio pogodak za izjednačenje, vodstvo 3:1 i stavio je tačku na i u 85. minuti utakmice kada je zabio sedmi pogodak Galaxyja. Bio je to njegov 26. pogodak sezone, čime je srušio klupski rekord Carlosa Ruiza, koji je bio postigao 24 gola.

Ono što je Ibri još vjerovatno važnije, stigao je na samo dva gola od vodećeg strijelca lige Carlosa Vele, s kojim ga mnogi uspoređuju ove sezone, što je Šveđanina nekoliko puta malo izbacilo iz takta. 

Galaxy je pobjedom skočio s 9. mjesta na 5. s 45 bodova na svom kontu. Drugoplasirani Seattle Sounders bježi mu svega četiri boda, ali i mjesto koje ne vodi u doigravanje je udaljeno samo dva!

Galaxy do kraja regularnog dijela sezone ima za odigrati još četiri utakmice, među kojima su dvije protiv dvije posljednje plasirane momčadi Zapadne konferencije (Houston i Vancouver).

Rezultati by SofaScore

 

Učitaj još novosti