15. 09. 2019 - 22:53
KO KAŽE DA JE FRANCUSKA LIGA DOSADNA? Ludnica u Monacu, sedam...
907
Shares
KO KAŽE DA JE FRANCUSKA LIGA DOSADNA? Ludnica u Monacu, sedam golova i veliki preokret Marseillea

LIGUE 1

KO KAŽE DA JE FRANCUSKA LIGA DOSADNA? Ludnica u Monacu, sedam golova i veliki preokret Marseillea

Sport.ba
15. 09. 2019 - 22:53
0
Shares

U velikim problemima je Monaco od starta sezone u Francuskoj, a iako su doveli ogroman broj pojačanja, nakon pet odigranih kola su pretposljednji na tabeli.

Večeras su u pravom fudbalskom spektaklu izgubili od Marseillea na svom stadionu, bilo je 3:4 u korist ekipe Andre-Villas Boasa.

Poveli su "kneževi" u 17. minuti, penal je skrivio Kamara, igrao je rukom u svom kaznenom prostoru. Udarac sa kreča precizno je izveo Ben Yedder, 1:0.

Samo devet minuta kasnije, sjajan pas Slimanija ka bivšem napadaču Seville, njegov prvi pokušaj brani golman Marseillea, ali mu se lopta odbija u noge, ovoga puta je imao lakši zadatak, 2:0 za ekipu Leonarda Jardima, drugi gol Ben Yeddera.

Ipak, sve je palo u vodu za samo tri minuta, centarušut Germaina u 38. minuti u gol pretvara zaboravljeni Benedetto.

Igrao se 41. minut kada Benedetto najprije pogađa prečku, ludnica pred golom "kneževa", u nastavku akcije centaršut Strootmana u gol pretvara Germain 2:2!

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi nakon 15-ak minuta igre u nastavku Marseille stigao do preokreta, Payet se namjestio na udarac na ivici kaznenog prostora rivala i potom sjajno plasirao loptu u mrežu "kneževa".

Samo pet minuta kasnije, Amavi pronalazi Benedetta u kaznenom prostoru rivala, a Argentinac odmjerenim udarcem dolazi do svog drugog pogotka na meču, 2:4.

Nisu se predavali domaći fudbaleri, igrao se 75. minut kada je rezervista Keita Balde pocijepao mrežu Marseillea nakon prizemnog centaršuta Bakayoka, 3:4.

Dvije minute kasnije, prilika za Slimanija da poravna rezultat, ali iskusni Mandanda brani njegov udarac.

Monaco je bio bolji rival do kraja, ali nisu uspjeli probiti odbranu Marseillea po četvrti put, te ostaju na samo jednom osvojenom bodu iz prvih pet kola i pretposljednji su na tabeli.

Marseille je skočio na četvrto mjesto sa 10 osvojenih bodova.

Učitaj još novosti