14. 09. 2019 - 15:03
Nova drama na Bernabeu, Real umalo ispustio 3:0
907
Shares
Nova drama na Bernabeu, Real umalo ispustio 3:0

PRIMERA

Nova drama na Bernabeu, Real umalo ispustio 3:0

Sport.ba
14. 09. 2019 - 15:03
0
Shares

Real Madrid je u prvom današnjem susretu 4. kola Primere savladao u Madridu Levante 3:2 i tako barem privremeno izbio na drugu poziciju s osam bodova.

Kraljevi su odigrali odlično prvo poluvrijeme i riješili ga u svoju korist s uvjerljivih 3:0. Činilo se da gostima slijedi katastrofa, a na kraju su uz malo sreće mogli i do boda.

Zinedine Zidane za ovu utakmicu nije mogao računati na Balea, Isca, Luke Modrića, Fedea Valverdea i Marca Asensija od igrača koji konkuriraju za mjesta u veznom redu pa je od prve minute krenuo skoro pa otpisani James Rodriguez. Velika Realova pojačanja poput Edena Hazarda, Edera Militaa, Ferlanda Mendyja i Luke Jovića počela su na klupi.

No i takvi su izgledali dobro na početku, u 25. minuti Karim Benzema zabija za 1:0 udarcem glavom nakon dobre akcije Danija Carvajala s desne strane. Francuz je između dva stopera lijepo skočio i pogodio za vodstvo.

Benzema šest minuta kasnije ponovno zabija, ovaj put poslije lijepe asistencije Jamesa Rodrigueza koji ga je gurnuo u stopostotnu šansu. Benzema je izašao sam na golmana Fernandeza i lako poentirao za 2:0.

Brazilac Casemiro u 40. minuti nakon dodavanja sunarodnjaka Viniciusa Juniora s desne strane. Iz blizine je veznjak Reala pogodio za 3:0.

Na 3:1 smanjuje Realov proizvod Borja Mayoral. U 49. minuti Clerc probija desnu stranu odbrane madridskog kluba te šalje loptu Mayoralu koji efektno pogađa u mrežu Thibauta Courtoisa.

Zidane je u 60. minuti ubacio Edena Hazarda umjesto Casemira te Edera Militaa umjesto Sergija Ramosa i odmah su se rodili problemi. Okosnica Realove defenzive je postaje ugrožena što koristi Gonzalo Melero u 75. minuti. 

Bila je to uigrana akcija gostiju iz Valencije gdje je Melero ostao u dobroj poziciji na drugoj stativi iz koje zabija glavom za dramu na Santiago Bernabeu.

Real je u novu sezonu krenuo s pobjedom i dva remija. Nakon uvodne pobjede u Vigu kod Celte 3:1 kiksali su na domaćem terenu protiv Valladolida 1:1 da bi u prošlom kolu se spašavali poraza kod Villarreala gdje je osvojio bod (2:2).

Madridski klub gostuje u srijedu kod PSG-a u Ligi prvaka.

Rezultati by SofaScore

 

Učitaj još novosti