14. 09. 2019 - 15:20
Barcelona sprema senzacionalan transfer: Na zimu se vraća...
907
Shares
Barcelona sprema senzacionalan transfer: Na zimu se vraća 'izgubljeni sin'

DANI OLMO PONOVO NA NOU CAMPU?!

Barcelona sprema senzacionalan transfer: Na zimu se vraća 'izgubljeni sin'

Sport.ba
14. 09. 2019 - 15:20
0
Shares

U Španiji su sve glasnije špekulacije o tome ko će ove zime postati novi član Barcelone. Kandidata je mnogo ali se ističe jedno ime. Riječ je o nogometašu koji je nekada bio član katalonskog giganta.

Između ostalih, o tome su pisali i u Mundo Deportivo, gdje su uvjereni da će se Dani Olmo vratiti u katalonskog giganta. Dinamova zvijezda prva je violina mlade španske reprezentacije a pomenuti mediji tvrdi da je Olma uživo išao gledati sportski direktor kluba Ramon Planesa. Barcelona bi do zime trebala poslati konkretnu ponudu u Dinamo i tako pokušati vratiti nogometaša na zimu.

olmo

Treba napomenuti da Olma ne prati samo Barcelona. Ovaj mladić se našao i na radaru nekih drugih evropskih velikana, uključujući Atletico, Bayern, Milan, Ajax.

Za Olma, koji će igrati s Dinamom u Ligi prvaka, očekuje se da će Zagrepčani tražiti najmanje 40 miliona eura odštete. Bit će zanimljivo vidjeti je li iko spreman platiti toliko. Ljeti im je na adresu stigla samo jedna ponuda, u kojoj je Borussia Mönchengladbach nudila nešto manje od polovice tog iznosa.

olmo

Dvadesetpetogodišnji Olmo karijeru je započeo u Espanyolu, ali u dobi od devet godina preselio se u Barcelonu gdje je prije pet godina iznenadio odlukom da ode u zagrebački Dinamo, što je bio pun pogodak.

Učitaj još novosti