13. 09. 2019 - 16:21
ZIDANE DAO ZELENO SVJETLO: Sjajni univerzalac odlazi u London...
907
Shares
ZIDANE DAO ZELENO SVJETLO: Sjajni univerzalac odlazi u London za 35 miliona eura!

HAKIMI BI MOGAO PUT ZAPADNOG LONDONA

ZIDANE DAO ZELENO SVJETLO: Sjajni univerzalac odlazi u London za 35 miliona eura!

Sport.ba
13. 09. 2019 - 16:21
0
Shares

Čini se da Chelsea u januaru želi poboljšati svoje opcije na desnom beku, a Plavci su postavili asa Real Madrida Achrafa Hakimija kao moguće pojačanje.

hakimi1

Prema The Sunu, ekipa iz zapadnog Londona uvjerena je da će zabrana dovođenja novih igrača biti im ukinuta već u januaru, što će im omogućiti potpisivanje igrača na zimskom prijelaznom roku ukoliko im to uspije.

Kao i prema pisanju Don Balona, Lampard želi poboljšati svoje mogućnosti na desnom beku u zimskom prijelaznom roku, a Aoucef Atal i Hakimi su glavne mete Plavaca.

achraf-hakimi

Također se primjećuje da je Zinedine Zidane dao Real Madridu zeleno svjetlo za prodaju Marokanca Plavcima, s tim da je navedeno da bi Los Blancosi mogli tražiti 35 miliona eura za defanzivca.

Hakimi je dobar dio svoje karijere u Realu proveo na posudbi u Borussiji Dortmund, klubu u kojem je Marokanac impreisonirao tijekom svog vremena.

hakimi2

20-godišnjak je proveo prošlu godinu s njemačkom ekipom, a nastavit će to raditi i ove sezone, jer želi steći dragocjeno iskustvo iz prve momčadi s ekipom iz samog vrha Bundeslige.

Hakimi je u stanju igrati desnog, lijevog, pa čak i desnog veznog, svestranost koja će definitivno biti korisna za Lamparda ukoliko se konačno preseli na Stamford Bridge za nekoliko mjeseci.

Učitaj još novosti