10. 09. 2019 - 16:48
KAKAV PREOKRET Robert Prosinečki ipak ostaje selektor Zmajeva,...
907
Shares
KAKAV PREOKRET Robert Prosinečki ipak ostaje selektor Zmajeva, evo šta se dogodilo danas

SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA N/FSBIH

KAKAV PREOKRET Robert Prosinečki ipak ostaje selektor Zmajeva, evo šta se dogodilo danas

Sport.ba
10. 09. 2019 - 16:48
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Danas je u prostorijama N/FSBiH održana hitna sjednica povodom sudbine Roberta Prosinečkog na klupi fudbalske reprezentacije BiH.

Kao što je poznato, Robi je nakon poraza kod Armenije 4:2 podnio ostavku. Rezultat je to vrlo loših kvalifikacija u kojima se BiH nalazi tek na petom mjestu Grupe J sa 7 bodova iz šest utakmica.

Međutim, članovi Izvršnog odbora nisu usvojili njegovu ostavku i pružili su mu podršku da ostane voditi Zmajeve.

Saopštenje N/FSBiH prenosimo u cjelosti:

"Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba „A“ selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Armenije u medijima najavio svoju ostavku u daljem radu. Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sjednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju. Poduzete su adekvatne mjere za rješenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta NS/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad.

Nakon analize i definisanja mogućih uzroka koji su doveli našu „A“ selekciju u težak položaj ostvarenja direktnog plasmana kroz kvalifikacije na EURO 2020, otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli članovi Izvršnog odbora. Napravljen je okvirni plan rada za naredni period sa ciljem iznalaženja najboljih rješenja u pravcu ostvarenja postavljenog zadatka, plasmana „A“ selekcije na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom. Sa izvjesnom sigurnošću promjena selektora u ovom momentu ne bi polučila pozitivan efekat, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne. Izvršni odbor je donio i odluku da će u narednom periodu poduzeti sve neophodne korake u cilju obezbjeđenja adekvatnih uslova u pravcu ostvarenja zacrtanog cilja, plasmana „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO 2020. godine", stoji u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti