10. 09. 2019 - 17:09
OSTAJE SELEKTOR Prosinečki otkrio zašto je promijenio...
907
Shares
OSTAJE SELEKTOR Prosinečki otkrio zašto je promijenio mišljenje u vezi ostavke

VANREDNA PRESS KONFERENCIJA

OSTAJE SELEKTOR Prosinečki otkrio zašto je promijenio mišljenje u vezi ostavke

Sport.ba
10. 09. 2019 - 17:09
0
Shares

Na današnjoj press konferenciji povodom sudbine Roberta Prosinečkog na klupi reprezentacije BiH potvrđeno je da hrvatski stručnjak ostaje selektor Zmajeva.

Prosinečki je nakon poraza od Armenije 4:2 podnio ostavku, međutim, Izvršni odbor N/FSBiH je nije usvojio pa je u dogovoru sa Prosinečkim odlučeno da se izmijeni odluka.

"Moja moralna obaveza je bila da podnesem ostavku. No, nakon današnje sjednice i, ne mogu reći nagovaranja, ali razgovora, Izvršni odbor mi je pružio podršku i odlučio sam završiti ovaj kvalifikacioni ciklus. Pokušavam ostati pri svom stavu kada nešto odlučim, ali sam zbog ljudi iz Nogometnog saveza BiH odlučio ostati selektor BiH do kraja kvalifikacija. Imamo šanse da se plasiramo na Euro, i kroz kvalifikacije i kroz baraž Lige nacija", rekao je Prosinečki.

Neki igrači su poprilično zakazali u duelu sa Armenijom, a o predstojećem periodu Prosinečki kaže sljedeće:

"Ne mogu reći koji su to igrači koji su zakazali. Imamo još jedan period za razmišljanje i analizu, ali ne znači da ako jednom neko odigra loše, da više nije u reprezentaciji. Moramo vidjeti gdje smo pogriješili, a sigurno je da smo pogriješili. Još uvijek ne mogu vjerovati da smo izgubili, ali jesmo. Dešavaju se stvari u nogometu. Nadam se da ćemo vratiti entuzijazam i dobar ambijent koji smo imali. Bez ambijenta se ne mogu stvarati dobri rezultati. Razgovarao sam s par igrača. Sigurno da ni oni nisu bili na onom nivou na kojem mogu biti. Da jesu bili, sigurno bismo pobijedili u Armeniji", dodaje selektor.

Popularni Robi će tako sigurno voditi Zmajeve u preostale četiri utakmice kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Učitaj još novosti