10. 09. 2019 - 08:24
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Inter u januaru pravi SPEKTAKULARAN...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Inter u januaru pravi SPEKTAKULARAN TRANSFER: Na Meazzu stiže sjajni Srbin!

CONTE ŽELI SARAĐIVATI OPET S MATIĆEM

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Inter u januaru pravi SPEKTAKULARAN TRANSFER: Na Meazzu stiže sjajni Srbin!

Sport.ba
10. 09. 2019 - 08:24
0
Shares

Inter iz Milana je navodno zainteresiran za potpis veznjaka Manchester Uniteda Nemanje Matića, koji još uvijek nije započeo utakmicu u prvoj postavi ove sezone.

Srpski internacionlac pridružio se Crvenim vragovima iz Chelseaja 2017. godine, uz naknadu od 40 miliona funti prema pisanju BBC-a. Do sada je za klub odigrao 88 nastupa, postigavši tri gola i tri asistencije.

maticc

Prošle sezone, Srbin je odigrao 38 nastupa, zabijajući protiv Huddersfield Towna. Međutim, ove godine Ole Gunnar Solskjaer ignorira ga maksimalno, preferirajući Scotta McTominaya u tandemu s Paul Pogbom u veznom redu.

U prva tri kola nije upisao nastup, a onda je Matić odigrao više nego skromne 22 minute u remiju od 1-1 protiv Southamptona.

Prema Calciomercatu, Inter je zainteresiran za potpisivanje 31-godišnjaka kojem ugovor sa Crvenim vragovima istječe na ljeto. Nerazzurri su već potpisali dva igrača Manchester uniteda, Romelu Lukakua i Alexis Sancheza, ali čini se da žele i sjajnog Srbina.

antonio-conte-and-romelu-lukaku-1t8jdlmqsg10g1egay7dj88olr

Matićev ugovor ističe na ljeto 2020., ali postoji mogućnost da se ipak produži. Srbin sigurno neće biti zadovoljan trenutnom situacijom (čitaj grijanjem klupe), ali sasvim je izvjesno da će tu provesti dobar dio sezone, jer je McTominay igrao prilično dobro do sada.

Prelazak u Inter mogao bi Matiću pružiti više prvoligaškog nogometa. Međutim, Manchester United ga možda želi zadržati kao rezervnu opciju, jer nema sumnje da je Matić prilično dobar defanzivni vezni. Dakle, Nerazzurri ga neće naš lako dobiti.

nemanja-matic-srbija

Pod uvjetom da pređe u Inter, Matić će se ponovo okupiti sa Antonio Conteom, koji ga je vodio u Chelseaju. I odlično su sarađivali...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti