06. 09. 2019 - 15:44
CIJELO LJETO RONALDO JE ŽELIO DA JUVENTUS DOVEDE ZVIJEZDU...
907
Shares
CIJELO LJETO RONALDO JE ŽELIO DA JUVENTUS DOVEDE ZVIJEZDU BARCE: Napokon će ga dovesti u januaru za 50 miliona eura!

IVAN RAKITIĆ SELI U TORINO?!

CIJELO LJETO RONALDO JE ŽELIO DA JUVENTUS DOVEDE ZVIJEZDU BARCE: Napokon će ga dovesti u januaru za 50 miliona eura!

Sport.ba
06. 09. 2019 - 15:44
0
Shares

Cristiano Ronaldo je navodno rekao Juventusu kako želi da dovedu Ivana Rakitića, a talijanski divovi sada planiraju ponuditi 40 miliona eura za veznjaka, kojeg će dovesti u  januaru.

Rakitić je jedan od najvažnijih igrača katalonskih divova otkako je stigao iz Seville 2014. godine, jer je od tada odigrao 269 nastupa za klub.

busquetsrakitic-barcelonaklupa

U to je vrijeme osvojio niz glavnih trofeja, ali našao se na klupi u početku nove sezone sa pod vodstvom trenera Ernesto Valverdea, koji možda počinje preferirati druge opcije nad 31-godišnjakom.

Zauzvrat, to je možda pojačalo razgovore o mogućem odlasku sa Nou Campa, a sada Calciomercato izvještava da bi 40 miliona eura plus 10 miliona eura bonsua od Juventusa moglo biti dovoljno za dovođenje hrvatskog reprezentativca.

rakiticbarca

Ono što je još važno, dodaje se da će se prvo morati materijalizovati odlazak kako bi se stvorio prostor za Rakitića u Juventusu, ali Ronaldo kaže kako žarko želi da ovaj igrač dođe na Allianz stadion.

juventus

Odlazak nekog igrača iz Juventusa će svakako biti potreban, dok Guardian izvještava kako će Emre Can nakon ispada sa Sarrijem zbog izostanka iz Lige prvaka, napustiti tim, te bi to stvorilo mjesto za hrvatskog reprezentativca.

Učitaj još novosti