06. 09. 2019 - 15:31
Žele ga mnogi velikani, zarađuje nesnosno velike novce u Kini,...
907
Shares
Žele ga mnogi velikani, zarađuje nesnosno velike novce u Kini, a u januaru planira spektakularan povratak u Evropu: Nosit će dres OVOG GIGANTA

ARSENAL ILI MILAN

Žele ga mnogi velikani, zarađuje nesnosno velike novce u Kini, a u januaru planira spektakularan povratak u Evropu: Nosit će dres OVOG GIGANTA

Sport.ba
06. 09. 2019 - 15:31
0
Shares

Kada je krajem februara prošle godine Yannick Carrasco potpisao za kineski Dalian Yifang mnogi nisu mogli vjerovati šta se u tom trenutku dogodilo. Igrao je u Atletico Madridu, bio član udarnih 11, bojale su ga se odbrane širom svijeta, sa svojim sunarodnjakom Hazardom trebao je pokoriti SP u Rusiji i sve je bilo kao iz filmova, ali onda se odjednom, praktički preko noći, Yannick Carrasco odlučio na daleki put u Kinu gdje je potpisao za DL Yifang.

61471553-yannick-carrasco

Carrasco je, onako, s pola snage, krenuo dominirati azijskim kontinentom. Ove sezone Belgijanac iza sebe ima izvrsne brojke. Nastupio je ukupno 19 puta, a pritom se u listu strijelaca upisao 14 puta. To kao da mu nije dosta pa je svemu još nadodao i sedam asistencija, a da je „grijeh od Boga“ da takav talent umire daleko od očiju nogometne javnosti potpuno je jasno svima. Sada je napokon to postalo jasno i samom igraču koji je izjavio kako bi se ovog januara volio vratiti u Evropu te kako mu je na neki način dosta azijskog nogometa (čitaj: novaca).

Zainteresiranih za njegovim uslugama ne manjka, a kako navode engleski mediji dva najzainteresiranija kluba su Arsenal i Milan.

carrasco

Unai Emery pokušao je već ovog ljeta dovesti Carrasca, ali u tome nije uspio pa će se tako ovaj izvrsni na svoj povratak u Evropu pričekati minimalno do januara.

Za kraj, izdvajamo jednu zanimljivu činjenicu vezanu uz transfer Carrasca u Kinu. Naime, vlasnik Yifanga je Wanda grupa koja je u veljači 2018. godine prodala 17% vlasničkog udjela Atletico Madrida izraelskom biznismenu Ideanu Oferu. Iako za ovo šta sada pišemo nikada nećemo dobiti službenu potvrdu, veoma je izgledno kako je u dogovoru sa klubom osim prodaje udjela Wanda grupa dogovorila i prelazak dvojice prethodno navedenih veznjaka u Dalian Yifang. Jer, ukoliko to nije tako, malo je onih koji mogu objasniti kako je i zašto Atletico odlučio i prihvatio prodati Carrasca i Gaitana u Kinu za kombiniranu odštetu od 16 miliona eura (!!!), iako su obojica u tim trenucima na transfermarktu vrijedila kombinirano 55 miliona eura.

carrasco-atletico-madrid-sevilla-laliga-9bplo4r2i51419jzslh6hh8wu

Bilo kako bilo, Carrasco bi se prema svemu sudeći mogao vratiti u Ecropu ove zime, a bio taj klub Milan ili pak Arsenal, potpuno je svejedno, samo je bitno da maestralne poteze ovog belgijskog čarobnjaka gledamo u najjačim ligama svijeta, tamo gdje on prema svojim kvalitetama i treba biti.

Učitaj još novosti