06. 09. 2019 - 13:10
MOGU LI HRVATI DO VRLO BITNE POBJEDE Vatreni bez nekoliko...
907
Shares
MOGU LI HRVATI DO VRLO BITNE POBJEDE Vatreni bez nekoliko ključnih igrača večeras u Trnavi!

KVALIFIKACIJE ZA EURO

MOGU LI HRVATI DO VRLO BITNE POBJEDE Vatreni bez nekoliko ključnih igrača večeras u Trnavi!

Sport.ba
06. 09. 2019 - 13:10
0
Shares

Slovačka i Hrvatska ulaze u ovu utakmicu s isto bodova u utrci za mjesta koja vode na Euro 2020. Dakle, ogromna je važnost večerašnje utakmice. Jedna od ovih ekipa bi mogla steći ogromnu prednost, a istovremeno otežati život i Velsu.

Slovačka je u posljednjem susretu kvalifikacija za Euro 2020 savladala Azerbejdžan sa čak 5-1. Marek Hamšik je postigao dva gola, dok su Stanislav Lobotka, Juraj Kucka i David Hancko također bili strijelci.

Izabranici Pavela Hapala su u tri utakmice do sada ostvarili dvije pobjede i jedan poraz te su drugi na tabeli. Oni nisu favoriti u ovom duelu, ali samo jedna utakmica bez primljenog gola u posljednjih devet daje osjećaj da bi ovdje moglo biti golova na obje strane terena.

Slovaci su u jednom danu rasprodali stadion u Trnavi, a selektor Pavel Hapal objavio je popis na kojem je i dalje glavna zvijezda i kapetan reprezentacije, karizmatični veznjak Marek Hamšik, koji od ove zime igra za kineski Dalian Yifang. Uz Hamšika, nekoliko je tu dobro znanih imena, među kojima najviše odskače Milan Škriniar, odlični stoper milanskog Intera.

Hrvatska u ovaj susret dolazi nakon poraza od 2-1 protiv Tunisa u prijateljskom susretu. Rano su primili gol u toj utakmici, a Bruno Petković je nakon pauze uspio izjednačiti, prije nego što je Tunis postigao gol za pobjedu na polovini drugog poluvremena.

Igrači Zlatka Dalića su pobijedili u prošloj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020., nakon što su ostvarili pobjedu protiv Velsa sa 2-1. 

Zlatka Dalića muče problemi sa sastavom, naročito u napadu, gdje neće biti nedavno operiranog Andreja Kramarića. Ante Rebić i posebno Antonio Petković kucaju na vrata prve postave. Pravi potres je pak izazvala odluka Ivana Rakitića da propusti i ove susrete. Veznjak Barcelone nema sređen status u klubu i sve mu je to očito bilo previše da se odazove Dalićevom pozivu.

Neće biti ni Matea Kovačića pa Dalić razmišlja da na Modrićevo mjesto postavi Vlašića, a kapitena povuće na poziciju organizatora igre, sada kada nema Rakitića. Postoji i solucija s Badeljom kraj Brozovića i Modrićem ispred.

Očekivani sastav Hrvatske:
Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Brozović, Modrić – Brekalo, Vlašić, Perišić – Rebić

Meč počinje u 20:45 sati.

Učitaj još novosti