06. 09. 2019 - 12:10
Težak ispit za Slovence: Mogu li večeras neutralisati najjači...
907
Shares
Težak ispit za Slovence: Mogu li večeras neutralisati najjači napadački duo u Evropi?!

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Težak ispit za Slovence: Mogu li večeras neutralisati najjači napadački duo u Evropi?!

Sport.ba
06. 09. 2019 - 12:10
0
Shares

Reprezentacija Slovenije igra mnogo bolje nego što je to bio slučaj u prošlim kvalifikacijama ali su ipak na svega pet osvojenih bodova, što ne može zadovoljiti selektora Keka. Poljaci su do sada slavili u sve četiri utakmice i lideri su u grupi.

Reprezentacija Slovenije od dolaska Matjaža Keka igra znatno bolje. Ipak, u četiri utakmice su osvojili pet bodova što ne može zadovoljiti apetite ove reprezentacije, posebno ako uzmemo u obzir selekcije protiv kojih su igrali.

U prvom kolu su poraženi od Austrije, zatim su remizirali s Izraelom i Makedonijom, da bi u prošlom kolu deklasirali neugodnu Latviju s 5:0. To je pokazatelj da je forma i privikavanje na stil igre Keka u uzlaznoj putanji i vjerujemo kako se Slovenci neće obrukati protiv znantno jače Poljske.

Slovenci će igrati u najjačem sastavu a najviše nade polažu u fantastičnog Iličića i povratnika u reprezentaciju, Jana Oblaka.

Reprezentacija Poljske opravdava ulogu najbolje ekipe u grupi. Do sada su odigrali fantastična četiri meča, upisali su četiri pobjede i nisu primili ni jedan pogodak. Rutinski su odradili dva gostovanja protiv Austrije i Makedonije, dok su na domaćem terenu slavili protiv Latvije i Izraela.

Napadački duo Lewandowski i Patek opravdava epitet najjačeg centarforskog dua u Evropi, a njih dvojica su od ukupno osam postignutih pogodaka postigli čak pet.

MOGUĆI SASTAVI

Slovenija: Oblak – Stojanović, Alj.Struna, Mevlja, Jokić – Kurtić, Popović – Zajc, Iličič, Crnigoj – Berić

Poljska: Fabianski – Kedziora, Bednarek, Glik, Bereszynski – Klich, Krychowiak, Zielinski, Grosicki – Lewandowski, Piatek

Meč počinje u 20:45 sati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti