23. 08. 2019 - 22:26
POČINJE SERIE A: Sastav Juventusa za Parmu izgleda moćno!...
907
Shares
POČINJE SERIE A: Sastav Juventusa za Parmu izgleda moćno! IZNENAĐENJE JE PJANIĆ NA TRANSFER-LISTI

MIRE NAVODNO BLIZU PARKA PRINČEVA

POČINJE SERIE A: Sastav Juventusa za Parmu izgleda moćno! IZNENAĐENJE JE PJANIĆ NA TRANSFER-LISTI

Sport.ba
23. 08. 2019 - 22:26
0
Shares

Aktuelni prvak Italije Juventus nije zamišljao ovakav početak sezone. Maurizio Sarri ima upalu pluća i neće biti na klupi u susretima protiv Parme i Napolija.

Na klupi Juventusa će sjediti Sarrijev pomoćnik, ali sastav će odrediti odsutni Talijan. Sarri je poznat po atraktivnoj napadačkoj igri, a euforija navijača dodatno je porasla zbog dolaska niza velikih pojačanja.

sarri

Talijanski prvak u subotu otvara novu sezonu Serie A, nakon osam naslova u nizu, protivnik je Parma na Ennio Tardiniju.

Juventus sutra ne može računati na povrijeđene Mattiju Perina i Marka Pjacu. Međutim, obojica nisu u planovima Sarrija za nadolazeću sezonu i njihov izostanak neće predstavljati nikakav problem za torinsku momčad.

Prema pisanju talijanskih medija, Sarrijevo iznenađenje u sastavu odnosi se na stopersku poziciju. Naime, prednost ispred novopridošlog Matthijsa de Ligta dobit će iskusni Leonardo Bonucci.

de-ligt

Calciomercato pak tvrdi da je Juventus odlučio prodati Miralema Pjanića! Iako su mnogi stručnjaci prognozirali kako će bh. reprezentativac biti motor Stare dame pod palicom Maurizija Sarrija ove sezone, iznenada je stigla ekskluziva Calciomercata - Pjanić je stavljen na transfer-listu.

Naime, Juve je ovog ljeta doveo nekoliko pojačanja i potrošio je dosta novca, a nije uspio osigurati dovoljno kapitalnog profita pa je iz straha da ne prekrši finansijski fair play odlučio prodati reprezentativca sjajnog "zmaja".

pjanic-041101

Prošlog ljeta PSG je pokušao dovesti Pjanića, a pričalo se i pisalo o interesu Barce i Reala. Sada je njegov agent Fali Ramadani otvoreno pričao s čelnicima Juventusa i doznao da je klub spreman prodati Pjanića za adekvatnu ponudu.

Calciomercato piše da ta ponuda mora zadovoljiti Juventus, a i sam igrač mora biti zadovoljan klubom koji ga želi dovesti. Prema pisanju francuskih, ali i talijanskih medija, prvi na listi čekanja je opet PSG, koji želi dovesti bh reprezentativca na Park prinčeva.

brozovic-perisic-pjanic

Podsjećamo, 2. septembra je posljednji dan prijelaznog roka.

Pjanića se sutra očekuje u prvih 11 protiv Parme. Juventus bi trebao nastupiti u sastavu: Szczęsny, Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Rabiot, Douglas Costa, Dybala, Ronaldo.

Učitaj još novosti