20. 08. 2019 - 18:47
TUŽNE VIJESTI IZ TORINA Sarri teško bolestan, doktor iznio...
907
Shares
TUŽNE VIJESTI IZ TORINA Sarri teško bolestan, doktor iznio predviđanje koje je šokiralo navijače...

UPALA PLUĆA

TUŽNE VIJESTI IZ TORINA Sarri teško bolestan, doktor iznio predviđanje koje je šokiralo navijače...

20. 08. 2019 - 18:47
0
Shares

Maurizio Sarri, trener Juventusa, je ozbiljno bolestan. Dugogodišnje loše navike dovele su talijanskog stručnjaka do velikog problema.

Sarri nije putovao s ekipom u Trst na prijateljsku utakmicu, a doktori su otkrili da je u pitanju upala pluća. Opće je poznato da je trener Juventusa veliki ovisnik o nikotinu, puši i do tri kutije cigareta dnevno, ali u proteklim godinama pokušava obuzdati naviku.

Nedavno je izjavio da će prestati. Sjećamo se prošle sezone u Chelseaju, kada nije smio pušiti na klupi, a umjesto toga je koristio nikotinske žvakaće gume.

Doktori kažu da mora mirovati, propustit će gostovanje u Parmi na otvaranju sezone u Serie A. Kako sada stvari stoje, propustit će i dvoboj s Napolijem krajem avgusta.

Sarri se razbolio prošle sedmice i nekoliko puta tražio pomoć klupskog liječnika. Nakon što nije vodio svoju ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Trsta, nije mogao voditi ni trening ekipe.

Talijan ima sreću da poslije te dvije utakmice slijedi reprezentativna pauza pa ima vremena za potpuni oporavak, ali stanje je daleko od idealnog. Francesco Blasi, pišu talijanski mediji, jedan je od vodećih pulmologa u Italiji. Teškim pušačima poput Sarrija jedan od pet glavnih uzroka problema s plućima su upravo cigarete.

"Mora ih ostaviti. Preporučuje mu se odmor od mjesec dana. Jasno je da ga čeka oporavak. Nije to naivna bolest, jedan od desetorice se ne izliječi, odnosno oko 10% su smrtni slučajevi", upozorio je Blasi.

Učitaj još novosti